Gönül Kıvılcım, 24 Kasım'da okurlarıyla buluşacak

CerEdebiyat Söyleşileri, sezonun üçüncü söyleşisinde ''Jilet Sinan'' isimli romanıyla büyük bir çıkış yapmış yazar Gönül Kıvılcım'ı ağırlıyor. 24 Kasım Cumartesi günü saat 14.30'da CerModern Sanat Kütüphanesi'nde gerçekleşecek söyleşi ücretsiz ve herkese açıktır.

Gönül Kıvılcım kimdir?

Gönül Kıvılcım Boğaziçi Üniversitesi’nde ekonomi eğitiminden sonra yüksek öğrenimini Norveç’in Bergen Üniversitesi’nde Kitle İletişim dalında yaptı. Almanya ve Türkiye’de farklı basın kuruluşlarında çalışan Kıvılcım 1998’den itibaren edebiyat çalışmalarına ağırlık verdi. İlk öyküleri 2001 yılında Kasaba ve Yalanlar adıyla Can Yayınevi’nden yayımlanan Kıvılcım’ın basılı 7 kitabı bulunmaktadır:
Kasaba ve Yalanlar, Can Yayınları (2001), Jilet Sinan Can Yayınları (2002), Parçalı Aşklar Everest Yayınları (2004), Yaşayan Tanıklarla Karaköy Heyamola (2010), Suç Sarayı Destek Yayınevi (2011), Babamın En Güzel Fotoğrafı Ayrıntı (2012), Uğultular, İletişim Yayınevi (2017).

Kıvılcım öykü ve romanların yanı sıra üç tiyatro oyunu da yazmıştır:

Bir Kadını Öldürmek, Anneme Mektuplar ve Can Yeleği. Bir Kadını Öldürmek Aralık 2011'de Devlet Tiyatroları repertuarına kabul edilmiş, 2015’te Nihat Alpteki tarafından İstanbul Sadri Alışık Tiyatrosu’nda sahnelenmiştir. 2016’da yazdığı Can Yeleği 2018’de Şehir Tiyatroları’na kabul edilmiş ve Nihat Alpteki rejisinde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde sahnelenmeye başlamıştır.

Kıvılcım Murathan Mungan’ın derlediği ve 2012 yılında yayımlanan Bir Dersim Hikayesi antolojisine Yasak Ülke adlı öyküsüyle katılmıştır. 2013’ten itibaren edebiyat odaklı denemeleri Edebiyathaber sitesinde yayımlanmıştır.

Kıvılcım’ın gazetecilik yıllarındaki gözlem ve araştırmalarından yola çıkarak yazdığı Jilet Sinan, Arnavutça, Rumence ve Arapçaya çevrilmiştir. Kasaba ve Yalanlar’da yer alan yine aynı adlı öyküsü 2016’da yayımlanan Liebe, Lügen, Gespenster antolojisi için Almancaya çevrilmiştir. 2017’de Amerika St. Louis Washington Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat bölümüne kabul edilen Kıvılcım, Eylül 2017’de doktora eğitimine başlamıştır.