Google Haritalar uygulamasının, tehlikeli dağcılık rotaları önerdiği öne sürüldü

Google Haritalar uygulamasının, sıradan insanlar için oldukça tehlikeli olan dağcılık rotaları önerdiği ileri sürüldü.

Sputniknews.com sitesinde yayımlanan habere göre, Google Haritalar uygulaması İskoçya'da asla takip etmemeniz gereken çok tehlikeli dağcılık rotaları öneriyor.

İskoçya'da dağcılık yardım kuruluşları, Google Haritalar uygulamasının kullanıcıları Birleşik Krallık ve İskoçya'nın en yüksek dağı olan Ben Nevis ve diğer birçok dağın zirvesine götüren birtakım ‘ölümcül’ rotalar çizdiği uyarısında bulundu.

Yardım kuruluşunda görevli John Muir Trust'a göre Google, dağcıların bu endişesine hala yanıt vermedi.

The Guardian'a konuşan çevre polisi Nathan Berrie, “Sorun şu ki Google Haritalar, bazı ziyaretçileri zirveye en yakın otopark olan Upper Falls otoparkına yönlendiriyor. Fakat uygulama bu yönlendirmeyi yaparken doğru rotayı çizmiyor. Bu yüzden zirveye giden yolda olduğunu düşünüp Steall Falls ya da Ben Nevis'in güney yamaçları gibi tehlikeli yerlere yönelen deneyimsiz dağcıları sıkça görmekteyiz” diyor.

“BÜYÜK SORUNLARLA KARŞILAŞILABİLİR”

Konuyla ilgili Mountaineering Scotland adlı yardım kuruluşunun güvenlik danışmanı Heather Morning, önerilen rotayı izlemeleri durumunda deneyimli dağcıların bile büyük sorunlarla karşılaşacağını söyledi.

Morning, “Uygulamanın çizdiği rota oldukça dik, kayalık ve patikasız bir yoldan geçiyor. Burada iyi görüş koşullarında bile güvenli bir şekilde araç kullanmak oldukça zordur. Sürüş sırasında kapalı ve yağmurlu bir havanın olduğunu düşünürsek Google'ın önerdiği rota ölümcül olabilir” şeklinde uyarıda bulundu.

Morning'e göre, dağlık bölgede çevrimiçi haritalar insanların hayatını birçok şekilde tehlikeye atabiliyor; örneğin Google'ın An Teallach dağı için önerdiği bir yürüyüş rotası, bir uçurumun üzerinden geçiyor.

Uyarılar üzerine Google, “Ben Nevis'teki rota sorununu araştırmak için hızlı bir şekilde çalıştığını” duyurdu.