Google’ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin, Google'ın çatı şirketi olan Alphabet’teki görevlerinden ayrılma kararı aldı. Page ve Brin, "Alphabet ve Google'ın iki CEO ve başkana ihtiyacı yok" derken, 900 milyar dolarlık dünya devinin artık tek CEO'su Hintli Sundar Pichai olacak.

Google'ın kurucuları şirket yönetiminden istifa etti

Teknoloji devi Google’ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin, Google'ın çatı şirketi olan Alphabet’teki başkanlık ve CEO’luk görevlerinden ayrılacaklarını açıkladı.

Page ve Brin, şirketin yönetim kurulunda kalmaya devam edecek. Google'ın CEO'su Sundar Pichai ise Alphabet'in de CEO'su olarak ikilinin yerini alacak.

1998 yılında Page ve Brin tarafından ABD'nin California eyaletinde bir garajda kurulan Google, 2015 yılında yeniden yapılanmaya gitmiş ve yeni kurulan Alphabet şirketi çatısı altına girmişti.

Alphabet’in başkanı Sergey Brin olurken, Larry Page de Alphabet CEO’u olmuştu. Aynı yıl Sundar Pichai ise Google CEO’su olarak göreve başlamıştı.

Alphabet'ten yapılan açıklamada şirketin "daha temiz ve daha hesap verebilir" bir şekilde yönetilmesi için bu adımın atıldığı belirtildi. İkisi de 46 yaşında olan Google’ın kurucuları Brin ve Page, kararla ilgili olarak "Artık yönetim yapımızı basitleştirmenin doğal zamanı gelmişti" dedi.

Brin ve Page yaptıkları açıklamada, "İkimiz de, şirketi bizden daha iyi yönetecek biri gördüğümüzde yöneticiliği bırakmak istemeyen insanlardan değiliz. Alphabet ve Google'ın iki CEO ve başkana ihtiyacı yok" ifadelerine yer verdi.

Forbes'un "2019 Dünyanın En Zenginleri" listesinde Larry Page'in 50.8 milyar dolarlık kişisel serveti ile 10., Sergey Brin ise 49.8 milyar dolarlık kişisel serveti ile 14. sırada yer alıyor.