Google, Android akıllı telefonlarda uygulama indirme platformu Play Store için yeni bir sekme açtığını duyurdu. Google, Play Store hizmetlerine "Kids" sekmesini de açtı

Google Play'den çocuklara özel hizmet

Google, Android akıllı telefonlarda uygulama indirme platformu Google Play Store için yeni bir sekme açtığını duyurdu. Google, Play Store hizmetlerine "Kids" sekmesini de açtı.

Çocuklar için geniş bir uygulama yelpazesine sahip olan 'Kids' sekmesindeki uygulamalar "öğretmen onaylı" olarak tanımlanıyor.

Firma, çocuklara yönelik uygulamaların belirli bir standardın üstünde olması için ABD'deki akademik uzmanlar ve öğretmenlerle çalışıyor. Öğretmen onaylı uygulamalar Kids sekmesi dışındaki yerlerde, özel bir etiketle gösteriliyor. Böylece uygulamanın çocuklara uygun olduğunu anlayabiliyorsunuz.

Google'ın belirlediği kriterler arasında uygulamanın yaşa uygun olması, sunduğu öğrenme deneyiminin türü ve nasıl bir mesaj verildiği var. Firma, uygulamanın öğretmen onaylı olmasında hangi kriterin etkili olduğunu da açıkça gösteriyor; böylece veliler uygulamanın ne işe yarayacağını daha iyi anlayabiliyorlar.

ABD'de önümüzdeki birkaç gün içinde kademeli olarak kullanıma açılacak olan Kids sekmesi, zaman içerisinde diğer ülkelere de gelecek ancak bunun ne zaman olacağı hakkında bir bilgi şimdilik yok.

Kaynak: CHIP