CHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri'nden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Onursal Adıgüzel, CHP'nin seçim sonuçları sisteminde yaşanan veri akışı tıkanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, parti örgütlerinin sonuçları zamanında göndermediğini ileri sürdü. Adıgüzel, "Ağır işlemesinin sebebi insan faktörü" dedi.

Görevden alınan Adıgüzel'den 'veri aktarımı' açıklaması: Ağır işlemesinin sebebi insan faktörü
Fotoğraf: CHP fotoğraf servisi

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinden Kılıçdaroğlu'nun isteğiyle alınan Onursal Adıgüzel, açıklamalarda bulundu. 

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz'a konuşan Adıgüzel, seçim sonuçlarının aktarılması konusunda bir çökme olmadığını belirterek, sistemin sorunsuz işlediğini savundu. 

Aksamadaki faktörün CHP örgütlerinin sonuçları zamanında göndermemesi olduğunu belirten Adıgüzel, şunları kaydetti: 

"Bir dakika bile durmamız, çökmemiz olmadı. Şu an elimizdeki verilerin yüzde 98.6'sının karşılaştırılması yapıldı. Biz AA ile ANKA ile yarışmıyoruz. Bilgiler adım adım geliyor, ondan sonra kontrol ediliyor. Süreç ertesi gün öğleni buluyor. Niye mi ağır işliyor? Şenkaya'daki adam gece sayım bitince yatıyor, ertesi gün gönderiyor sonucu. Ya da hiç göndermiyor; ben oraya birisini gönderiyorum. İlçeye getiriyor sabah arabayla. Her okulda sorumlumuz yok. Yaklaşık 113 bin sandığın sonucunu okulun önünden mobille almışım. Gerisini ilçe örgütünden... Türkiye'de 30 bini aşkın yerde tek sandık var, köy yani. Ben verilerin yüzde 98.6'sını almışım. Ağır işlemesinin sebebi insan faktörü. "