Bilecik Valiliği'nce Orman Yasası’na muhalefet suçundan hakkında verilen hapis cezasının Yargıtay tarafından onandığı gerekçesiyle Bilecik Belediye Başkan Vekilliği görevinden alınan Muharrem Tüfekçioğlu, işlemin yanlış tesis edildiğini belirtti. Tüfekçioğlu, “Görevi yürütmeme engel bir durum yok. İşlemin iptali yönünde adli ve idari birimlere başvuruyoruz” dedi.

Görevden alınan CHP'li Tüfekçioğlu: İşlem yanlış tesis edildi, engel bir durum yok

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in görevden uzaklaştırılmasının ardından Başkan Vekilliği'ne seçilen Muharrem Tüfekçioğlu, hakkında verilen 1 yıl 11 ay hapis cezası nedeniyle görevinin düşürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Bilecik Valiliği, dün CHP'li Bilecik Belediye Başkan Vekili Muharrem Tüfekçioğlu’nu görevden almıştı. Valilik, işleme gerekçe olarak Bilecik Cumhuriyet Savcılığı'nın Tüfekçioğlu hakkında ‘orman alanının işgali, ormandan faydalanma ve orman içine yerleşilmesi’ suçundan verilen hapis cezasının Yargıtay tarafından onandığına ilişkin yazısını gerekçe göstermişti.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Tüfekçioğlu, görevden alınma işleminin yanlış uygulandığını belirterek, işlemin iptali yönünde adli ve idari birimlere başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Tüfekçioğlu'nun açıklama:

“Bilindiği üzere 3 Mart 2022 tarihinden itibaren Bilecik Belediyesi Başkan Vekili olarak görev yapmaktayım. 2014 senesinde bir firmanın genel müdürlüğü görevini yürütürken, Orman Kanunu’na muhalefete ilişkin kısa süreli almış olduğum bir ceza, 31.03.2022 tarihinde kesinleşmiş olup bu gerekçe gösterilerek Belediye Başkan Vekilliği görevimin sona erdirildiğine dair tebligat yapıldı.

‘GÖREVİMİ YÜRÜTMEME ENGEL BİR DURUM YOK’

Yargıtay’ın kesinleşen kararında seçme ve seçilme hakkım elimden alınmamış olup bu sebeple hukuken görevden alınma işleminin yanlış tesis edildiği düşünülmektedir. Görevimi yürütmeme engel bir durum yoktur. Bahsi geçen kısa süreli hapis cezası zaten ertelenmiş bir cezadır. Bu sebeple Valilik nezdinde başvuruda bulunuyoruz. Aynı zamanda hatalı yoruma dayalı yapılan işlemin iptali yönünde adli ve idari birimlere başvurularda bulunuyoruz. Kamuoyuna saygılarımla.”

Tüfekçioğlu, hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle CHP'li Belediye Başkanı Semih Şahin’in İçişleri Bakanlığı’nca geçici olarak görevden uzaklaştırılmasının ardından Belediye Meclisi'nde 3 Mart'ta yapılan seçimde başkan vekilliği görevine getirilmişti.

(ANKA)