Görevinden alınan Sarıcan Belde Belediyesi başkanı HDP'li Bekir Polat, koronavirüse yakalandı. Polat'ın, bir süre önce koronavirüse yakalan Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile görüştüğü belirlendi

Görevden alınan HDP'li Bekir Polat'ın koronavirüs testi pozitif çıktı

Elazığ’'ın Karakoçan ilçesine bağlı Sarıcan Belde Belediyesi'nin ‘terör soruşturması’ kapsamından görevden alınan başkanı Halkların Demokratik Partisi (HDP)’li Bekir Polat, koronavirüse yakalandı. Polat'ın bir süre önce koronavirüse yakalanan Dersim Belediye Başkanı TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu ile görüştüğü öğrenildi.

Gözaltına alındıktan sonra adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Polat'ın evine çok sayıda ziyaretçinin geldiği belirlenince, filyasyon çalışması başlatıldı. Ekiplerin yaptığı çalışmayla Polat ile temas edenler 14 gün karantinaya alındı. Polat'ın koronavirüs tedavisinin evinde devam ettiği öğrenildi.

MAÇOĞLU’NUN EŞİ VE KIZININ DA TEST SONUÇLARI POZİTİF ÇIKMIŞTI

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, 22 Haziran'da Erzincan'dan Dersim'e döndükten sonra yüksek ateş ve boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurmuş, hastanede yapılan test sonucu Başkan Maçoğlu'da koronavirüs tespit edilmişti.

Maçoğlu’nun taburcu olmasının ardından, eşi ve kızının da testi pozitif çıkmıştı.

DHA