Görevden alındığı iddia edilen CHP'li Aydar'a destek

BirGün/ Adana

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın görevden alındığına dair söylentilerin kamuoyunda yayılmasının ardından Aydar bir video ile sosyal medya hesaplarından açıklamada bulundu.

Aydar’ın “ Görevimin başındayım. Bu yapılan siyasi bir darbedir” dediği video kısa sürede sosyal medya gündemine oturdu. #ceyhanasiyasidarbe etiketi ile Türkiye’nin dört bir yanından sosyal medya kullanıcısı Aydar’a destek oldu.

11 ayda yaptığı hizmetlerle Ceyhan halkının gönlünde taht kuran ve ünü ilçe sınırlarını aşan genç belediye başkanın görevden alınacağı söylentisine tepki gösterenler arasında Levent Üzümcü, Eren Erdem, Veli Ağbaba’nın yanı sıra çeşitli siyasi partilerin temsilcileri sanatçılar ve sosyal medyanın ünlü simaları da vardı.

Aydar’ın, “Ceyhan Belediyesi’ne kayyum atandığı gibi laflar dolaşıyor ortada. Bu asla doğru değil. Çünkü biz burada yolsuzluğu önledik. Hırsızlığı önledik. İsrafı önledik. İşte bu sebeplerden dolayı şahsıma siyasi yasak getirmeye çalışıyorlar. Bu bir hukuki müdahaledir. Bu Ceyhan’a, Ceyhanlıya yapılan sivil darbedir” sözleriyle paylaştığı video milyonlarca kişi tarafından izlendi.

ZEYDAN KARALAR: HER ZAMAN YANINDAYIZ

Aydar’ın görevden alındığına yönelik söylentilerin ardından, ilçeye giden Başkan Zeydan Karalar, destek mesajı verdi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, moral bozmadan mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

gorevden-alindigi-iddia-edilen-chp-li-aydar-a-sosyal-medyadan-destek-700926-1.

Karalar, Ceyhan’ın uzun süredir hizmete susadığını, Kadir Aydar’la birlikte ciddi hizmetler almaya ve dönüşmeye başladığını belirterek, “31 Mart 2019 seçimlerinin ardından en çok hizmet talebi Ceyhan’dan geldi. Biz kendisinin daima yanındaydık ve öyle olmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Zeydan Karalar sosyal medya hesaplarından da Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a destek vererek, “Ceyhan Belediye Başkanımız Kadir Aydar görevinin başında, Zeydan ağabeyi de her zaman yanındadır” ifadelerini kullandı