İzmir Atatürk Lisesi’nde müdür yardımcısı olarak görev yapan Bora Cangüloğlu, hukuksuz bir şekilde görevden alındı. Eğitim Sen, Cangüloğlu’nun görevden alınma işleminin sonlandırılması gerektiğini söyledi.

Görevden hukuksuz alınmaya tepki

Berkay SAĞOL

İzmir Atatürk Lisesi’nde Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Üyesi Bora Cangüloğlu, 2016 yılında sınavdan en yüksek puan alarak görevine hiçbir gerekçe gösterilmeden ikinci defa görevden alındı.

Sınavlara hazırlanma sürecinde olan 12’nci sınıf öğrencilerinin iş ve işlemlerinden sorumlu müdür yardımcısı Bora Cangüloğlu’nun il emrine öğretmen olarak atanması öğrencileri de olumsuz etkiledi. Öğrencilerin derslere girmediği öğrenildi. Cangüloğlu’nun görevden alınması nedeniyle Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube, İzmir Atatürk Lisesi önünde açıklama yaptı. Basın açıklamasına İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği ve Veli-der temsilcileri katıldı. Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, “Liyakatı ve temel ilkeleri yok sayarak yapılan atamalar eğitim kurumlarını içerisinden çıkılmaz sorunlarla baş etmek durumunda bırakmıştır. Eğitim kurumlarına yönetici görevlendirilmeleri aslında siyasi iktidar açısından bir ‘kadrolaşma’ harekâtına dönüştürülmüştür” dedi.

Vardal, “Bir kısım eğitim yöneticileri sendika görünümlü yandaş bir kuruluşun adeta tetikçiliğini yapmakta, eğitim hizmetlerini tahrip etmektedirler. Müdür Yardımcısı Bora Cangüloğlu, çağdaş, demokratik, laik, bilimsel eğitimden yana tutumu, cumhuriyet değerlerine bağlılığı nedeniyle yandaşların iftira organizasyonları sonucu düzenlenen soruşturma raporu ile görevinden alınmış, sürgün edilmiş daha sonra mahkeme kararıyla İzmir Atatürk Lisesinde Müdür Yardımcılığı görevine iade edilmiştir” diye konuştu.

Görevden alınan Cangüloğlu ise, kendisine atılan ‘FETÖ’cü iftirasını ve ‘okulun dersliklerinin TÜGVA’ya tahsis edilmesi’ olaylarını dile getirerek, “Hakkımda defalarca soruşturma açıldı kumpaslar kuruldu. Ekim 2016 yılında geldiğim okulumdan Şubat 2018’de soruşturma nedeniyle görevden alındım. Haksız sürgünden dolayı açtığım davayı kazandım. 15 ay sonra Mayıs 2019’da yeniden müdür yardımcısı olarak göreve iade edildim. Ancak 11 Ekim tarihi itibariyle hiçbir gerekçe gösterilmeksizin tamamen keyfi bir şekilde bakanlık onayı ile görevden alındım. Zaten proje okulları demek keyfe göre atarım istediğimi görevde alırım demek. Görevden almanın hiçbir hukuki normu yok, hukuk çiğnenerek görevden alındım. Meslek hayatımda 5. Kez görevden alınıyorum” ifadelerini kullandı.