Görünmeyen düşmanın işi henüz bitmedi

Dünya basınının gündeminde de koronavirüs vardı. Gazetelerin ilk sayfalarına taşıdıkları gelişmeler şöyle:

►The GuardIan: Britanya’da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden en genç kişi olan Chloe Middleton ve 36 yaşında hayatını kaybeden Kayla Williams’ın ölümleri soru işareti yarattı. Middleton’ın ailesi kızlarının bilinen bir sağlık sorunu olmadığını savundu.

►The WashIngton Post: Çin, Ürdün, El Salvador ve İtalya gibi çeşitli ülkelerde yasakları uygulamak üzere ordu mensupları sokaklarda göreve çağrıldı. Guatamala’da bin kişi gözaltına alındı. Peru’da yasakları ihlal edenler 3, Suudi Arabistan’da 5 yıl hapis cezası alabiliyor.

►Moscow TImes: Rusya hükûmet kararnamesiyle yarın gece yarısı itibariyle tüm uluslararası uçuşları durdurma kararı aldı. Ülkeye sadece yurtdışından Rus vatandaşları taşıyan uçaklar girebilecek.

►Le Monde: Koronavirüs dünya genelinde pek çok ülkeyi ağır sıkıntılar içine sokarken Afrika için sorunun daha büyük olması bekleniyor. Sağlık sistemleri ve altyapıları hâli hazırda sorunlu olduğu Afrika ülkelerinin küresel salgınla mücadelesinin diğer ülkelerden de zor olacağı düşünülüyor.

►Münchner Merkur: Koronavirüs, yıkıcı hamlesiyle birlikte binlerce hayatı söndürdü, halklara acı getirdi ve milyonlarca varlığı yok etti. Ancak görünmez düşmanın bizimle işi bitmiş gibi gözükmüyor. Özgürlük ve demokrasinin aylarca ‘kepenk kapatması’ söz konusu olamaz.

► Al Arabiya: Birleşik Arap Emirlikleri, yeni tip Koronavirüs önlemlerine yenilerini ekledi. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre toplu taşıma dezenfekte çalışmaları nedeniyle ay sonuna kadar çalışmayacak. Aynı zamanda 29 Mart’a kadar kamu alanlarının dezenfekte çalışmaları süreceği için vatandaşlar için hareket kısıtlamaları getirilecek.