Prof. Dr. Naci Görür, AKP hükümetinin doğal afetler konusundaki politikalarını eleştirerek 6'lı masaya seslendi. Görür, "Hükümete yeterince sesimizi duyuramadık ama, bir çok konuda ne yapacağını söyleyen 6’lı masa kentlerimizi depreme nasıl hazırlayacak mesela?" dedi.

Görür'den siyasilere: Kentlerimizi depreme nasıl hazırlayacaksınız?

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İzmir depreminin ardından siyasilere yaptığı çağrıları yineledi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Görür, "Hükümete yeterince sesimizi duyuramadık" sözleriyle AKP hükümetinin doğal afetler konusundaki politikalarını eleştirdi. Görür, "Bu kadar ısrarlı tedbir alın denilmişken çok sayıda insanımızı kaybedersek siyasiler halkın karşısına nasıl çıkacak" ifadelerini kullandı.

Paylaşımında 6'lı masaya da bir çağrıda bulunan Görür, "Birçok konuda ne yapacağını söyleyen 6'lı masa kentlerimizi depreme nasıl hazırlayacak mesela?" dedi.

Görür paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Kentlerimizi depreme hazırlama önemli. Halkın büyük çoğunluğu artık bunun bilincinde. Afet boyutunda depremlerin ne zaman olacağı belli değil ama günün birinde gelirler. Bu kadar ısrarlı tedbir alın denilmişken çok sayıda insanımızı kaybedersek siyasiler halkın karşısına nasıl..çıkacak. Bugünden tezi yok, deprem planlarını ve vaatlerini açıklasınlar. Hükümete yeterince sesimizi duyuramadık ama, bir çok konuda ne yapacağını söyleyen 6’lı masa kentlerimizi depreme nasıl hazırlayacak mesela ? Bir planları var mı? Sevgiyle"