MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP’nin “kapatma davasında karar seçimden sonra verilsin” talebini 25 Ocak'ta görüşecek Anayasa Mahkemesi'ne yüklendi. "HDP'nin isteğiyle Anayasa Mahkemesi'nin davayı sulandırması doğru değildir" diyen Bahçeli, "AYM'nin zamana oynama teşebbüsü terörün değirmenine su taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

Görüşmeden hemen önce: Bahçeli’den AYM’ye HDP baskısı!

MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli açıklamasında, HDP'nin erteleme talebini görüşecek Anayasa Mahkemesi'ne (HDP) baskı yaptı.

Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP’nin “kapatma davasında karar seçimden sonra verilsin” talebini 25 Ocak Çarşamba günü görüşecek. AYM'nin HDP'nin talebini karara bağlaması bekleniyor.

Bahçeli, konuya ilişkin partisinin Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

"Anayasa Mahkemesi'nin, HDP'nin talebiyle 25 Ocak 2023 tarihinde kapatılma davasının seçim sonrasına bırakılmasını görüşecek olması adalet ilkeleriyle tamamıyla aykırıdır" diyen bahçeli, "Bu neyin görüşmesi, neyin arayışı, neyin hazırlığıdır! Anayasa Mahkemesi, şehitlerimizin dökülen kanlarını da seçim sonrasına bırakmayı da görüşecek midir? HDP kapatılmalıdır, hem de vakit kaybetmeksizin. Bu bölücü ve terör yatağı kurutulmalı, hukuken defteri dürülmeli, kapasına kilit asılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, şunları söyledi: "HDP'nin isteğiyle Anayasa Mahkemesi'nin davayı sulandırması doğru değildir. Dağda beli kırılan terör örgütünün mahkeme kapılarında tedavi edilme ayıp ve arayışından vazgeçilmelidir. AYM'nin zamana oynama teşebbüsü terörün değirmenine su taşımaktadır."

THE ECONOMİST'E TEPKİ

The Economist dergisinin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kapağına tepki gösteren Bahçeli, "Bu kez de devreye İngiliz The Economist dergisi girmiştir. Bunlar aleyhimize kurgular yapan küresel aklın, karanlık odakların husumet odaklarıdır. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ufukta belirdiği andan itibaren zehirli yılanlar dışarı çıkmaya başlamıştır" dedi.

NATO MESAJI

Irkçı politikacı Rasmus Paludan'ın İsveç’te Türkiye’nin büyükelçilik binasının önünde Kuran yakması tepki gösteren Bahçeli, İsveç'te bir sapık bir şeytan piyonu yüce kitabımızı yakmıştır. Provokasyona ifade özgürlüğü diyenler de suç ortağıdır. Bu eyleme izin veren bizzat İsveç hükümetidir. Bu saldırganlığı kınamak yetersizdir. Siyasi sonuçlarının analiz edilmemesi de akıl dışıdır" diye konuştu.

Bahçeli, "Bu saatten sonra İsveç'in NATO üyeliği suya yazılmış yazı gibidir. Viking uzantıları ardına efendilerini alsa da İslam'ın sancağını zedelemeye gücünü yettiremeyecektir. NATO ile doğmadık, NATO'suz da şükür ölmeyiz" dedi.

ERDOĞAN'IN YENİDEN ADAYLIĞI TARTIŞMASI

Erdoğan'ın yeniden adaylığı tartışmalarına da değinen Bahçeli, "Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar aday olamayacağını iddia edenler hukuk cahili, dış tazyik ve destekli ayak takımıdır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, şöyle devam etti: "14 Mayıs tarihi dikkate alındığında 31 Mart 2022 tarihinde kabul edilip 6 Nisan 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 7393 sayılı kanun ile Seçim Kanunlarında Yapılan Değişikliklerin seçimlerde geçerli olmayacağını açıklayanlar demokrasi kaçkını, hukuk tanımaz kifayetsizlerdir. Bunların hepsi boşuna çırpınmaktadır."