Muğla'nın Marmaris ilçesindeki 'gösteri merkezi'nde 1 yunus öldü. Yunuslara Özgürlük Platformu ve hayvan hakları örgütü Media On Taiji Ocean Defenders'in kurucusu Tracey Özdemir, tüm yunus parklarının kapatılması yönünde çağrıda bulundu.

'Gösteri merkezi'nde 1 yunus öldü: 'Tüm yunus parklar kapatılmalı'
Fotoğraf: DHA

Marmaris'te 5 yıldızlı bir otelin sahilinde bulunan 'gösteri merkezi'nde 4 yunustan 1'i olan Splash öldü.

Bunun üzerine Yunuslara Özgürlük Platformu ve hayvan hakları örgütü Media On Taiji Ocean Defenders'in kurucusu Tracey Özdemir, parkların kapatılması yönünde çağrı yaptı.

Dünya çapında yunus parklarının tek tek kapatıldığını söyleyen Özdemir, "Marmaris de dahil tüm yunus parkları bir an önce kapatılmalı ve 'yunusla terapi' adı altında sürdürülen, bilimsel ve etik düzeyde bilim camiasınca kabul görmeyen ticari faaliyetler acilen Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklanmalı" ifadelerini kullandı.

Özdemir, tesis hakkında suç duyurusunda bulunulacağını, çeşitli rahatsızlıkları olduğu bildirilen kalan 3 yunusun da deniz memelisi uzmanı veteriner hekimlerce sağlık kontrolünden geçirilmesi için başvurulacağını da bildirdi. Platform açıklamasında, yunus parkları gibi işletmelerde hayvan hakları ihlallerinin yapıldığı, ulusal ve uluslararası mevzuatın çiğnendiğini ileri sürdü.

DHA