Gözaltına alınan 3. havalimanı işçilerinden 160'ı serbest bırakıldı

İş cinayetlerine, servis kazalarına ve insanlık dışı çalışma koşullarına isyan eden 3. Havalimanı işçilerinin cuma günü başlattığı iş bırakma eylemi gece saatlerinde polis ve jandarma baskınıyla bastırılmak istendi. Baskında aralarında çok sayıda öncü işçi ve sendika yöneticisinin de olduğu 543 kişi gözaltına alındı.

Evrensel'den Vedat Yalvaç'ın haberine göre; gözaltına alınan işçilerden 160'ı ise cumartesi akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

HUKUKÇULAR: 16 EYLÜL PAZAR 12:00'DE AÇIKLAMA YAPACAĞIZ

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Demokrasi İçin Hukukçular-Özgürlükçü Hukukçular Platformu, bir açıklama yayınladı ve sürece ilişkin 16 Eylül Pazar saat 12.00'de İstanbul Barosu’nda bir açıklama yapacaklarını belirtti.

Hukuçuların açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Basına ve Kamuoyuna

14.09.2018 tarihinde çalışma koşullarının düzeltilmesi talepleriyle bir araya gelen 3. havaalanı işçileri, bir gece yarısı operasyonuyla kapıları kırılarak, ters kelepçe takılarak gözaltına alınmışlardır. Gözaltı sayısının 600'e yakın olduğu bilgisi edinilmiştir.

İşçilerin gözaltında tutulduğu Eyüp, Maslak ve Arnavutköy karakollarında Sabah saatlerinden itibaren, milletvekillerimiz ve avukatlarımız karakolda hazır bulunmasına rağmen, gözaltında tutulan isçilerle görüştürülmemiş, yapılan işlemler konusunda bilgi verilmemiş ve avukatların görevlerini yapmaları hukuksuzca engellenmiştir.

Muhatap savcı bulmakta zorluk yaşanılmış, görüştürülmeme kararının valilik tarafından verilmiş kesin bir talimat olduğu belirtilerek isçilerin avukatlarıyla görüşme hakları ellerinden hukuksuzca alınmıştır.

Bu nedenle sürece ilişkin İstanbul Barosu’nda 16.09.2018 tarihinde saat 12.00de yapacağımız açıklamamıza bütün basın emekçilerini, halkımızı ve meslektaşlarımızı davet ediyoruz.

Çağdaş Hukukçular Derneği-Demokrasi İçin Hukukçular-Özgürlükçü Hukukçular Platformu