Yahya Birinci Sedat Peker'e yazılan Reis şarkısını söyleyerek iktidarı eleştiren AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akrabası Yahya Birinci, Üsküdar'daki evinde gözaltına alındı. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen Birici, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan Erdoğan'ın akrabası Yahya Birinci adli kontrolle serbest bırakıldı

Sosyal medya hesabından yaptığı yayında iktidara yönelik eleştirilerde bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan'ın kayınbiraderi Yahya Birinci, gece saatlerinde İstanbul Üsküdar'daki evinden gözaltına alındı.

Halktv'den Can Coşkun'un haberine göre, Birinci'nin ifade işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü ve elektronik eşyalarına el konulduğu öğrenildi.

Yahya Birinci'nin sabah saatlerinde Emniyet işlemlerinin tamamlanarak savcılık sorgusu için adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen Birici, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Sosyal medya üzerinden yapılan canlı yayınında açıklamalarda bulunan Birinci, suç örgütü lideri Sedat Peker adına yazılan 'Reis' şarkısını söyledikten sonra, "Bu ülkede siyasette namus kalmamış. Gelip beni alsın o namussuzlar. Hadi gelsin alsınlar konuşalım. Artık boğazımıza geldi. Bana neden dokunmuyorlar? Patlayacak işleri diye... Allahınız, kitabınız yok mu sizin? Bizi idam edecek haliniz yok" demişti.

Bir sosyal medya kullanıcısının, "Recep Tayyip Erdoğan seni aldırır" yorumuna ilişkin Birinci şunları söylemişti:

"İnşallah aldırır. Zaten beni aldırmasını bekliyorum. Çünkü yanındakiler ihanetçi kardeşim. Mektup verdim ulaştırmadılar, belgeler bende sabit. Seçim zamanı sesleri çıkar, çıkarsa tabi. O zamana kadar çoktan sesini kesecekler bu gidişle."

Eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan hakkında da konuşan Birinci, "Ya konuşacaksınız ya hepiniz yargılanacaksınız. Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz, her şeyi biliyor. O bile birşey yapamıyorsa üstten bir namussuz bu işin peşinde. Aldığınız maaş haram zıkkım olsun. Sizden adalet bekleyen insanlar var. Namussuzsunuz, yurt dışında değilim. Gelin alın beni. Beni de içeri tıkayın da konuşmayım. Sayın Cumhurbaşkanım bunları nasıl buralarda tutuyorsun. Gör bu yanındaki namussuzları. Artık yeter ya... Cenabı Allah bir daha size o koltuklara oturmayı nasip etmesin inşallah" ifadelerini kullanmıştı.