Eski Batman milletvekili Mehmet Ali Aslan, gözaltına alındığını duyurdu. Akşam saatlerinde serbest bırakılan Aslan, hakkındaki bir dava nedeniyle ifade verdiğini kaydetti.

Gözaltına alınan eski HDP milletvekili Mehmet Ali Aslan serbest bırakıldı

HDP'nin Batman eski Milletvekili Mehmet Ali Aslan, gözaltına alındığını duyurdu. Aslan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Şu anda Adanada GÖZALTINA alınıyorum" dedi.

HDP'den 1 Kasım 2015 genel seçiminde Batman milletvekili seçilen Mehmet Ali Aslan, 25 Kasım 2019’da partisinden istifa ettiğini duyurmuştu.

HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü'nün kendisine WhatsApp'tan mesajlar gönderdiğini ve "Bir daha HDP'nin adını ağzına alma" dediğini öne süren Aslan, "Eksen kayması yaşayan ve hizipçi grupların güdümüne giren HDP'nin mevcut genel merkez yönetimi ile sağlıklı bir şekilde yol almak mümkün olmaktan çıkmıştır" demişti.

'TOPLANTI KANUNU'NA MUHALEFETTEN DAVA AÇILMIŞ'

Akşam saatlerinde serbest bırakılan Aslan, hakkındaki bir dava nedeniyle ifade verdiğini aktardı.

Aslan, "Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifadem alındı. Öyle AĞIR CEZA’da falan yargılanmama bakmayın: 2016’da Eşbaşkanımz Selahattin Demirtaş'ı Batman'da karşılamak için bir grup arkadaşla yürüdük. Toplantı kanuna muhalefetten dava açılmış, hepsi bu! Destek veren herkese sonsuz sevgiler saygılar" ifadelerini kullandı.