Gözaltına alınan Natali Avazyan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Twitter'da geçtğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ailesine ait olduğunu iddia ettiği bir fotoğraf paylaşan Natali Avazyan, Çavuşoğlu ve ailesinin şikayeti üzerine gözaltına alındı. Avazyan, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Arlet Natali Avazyan, birkaç gün önce Twitter hesabı üzerinden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ailesinin fotoğrafını paylaşarak, “1988 Mevlüt Çavuşoğlu Ailesi. Bakan Çavuşoğlu'nun babasının lakabı hırsız kürt Osman Erzurum Horasandan sürgünle gitmişler” ifadelerine yer vermişti.

Avazyan, Çavuşoğlu ve ailesinin şikayeti üzerine gözaltına alındı.

Gözaltı haberini Twitter hesabı üzerinden duyuran Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Sevgili Natali Avazyan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ailesinin şikayeti üzerine sosyal medya paylaşımı nedeniyle gözaltına alınmıştır. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşılamadığı için de geceyi polis merkezinde geçirecek. Takip ediyorum” paylaşımında bulundu.

SERBEST BIRAKILDI

Arlet Natali Avazyan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Avazyan’ın ifade için kelepçeli olarak Kartal Adliyesi SEGBİS odasında kelepçeli olarak bekletildiğini duyurdu.

Tanrıkulu Twitter hesabındanyaptığı açıklamada, "Sevgili @NataliAVAZYAN 15 günde imza karşılığı adli kontrolle serbest bırakıldı. Geçmiş olsun. Ama bu hasta İle geceyi gözaltında geçirmesi ve kelepçede hep aklımızda kalacak" ifadelerini kullandı.

AVAZYAN'DAN AÇIKLAMA

Arlet Natali Avazyan, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Avazyan paylaşımında, "Nerede Kalmıştık?" dedi.