SOL Parti üyeleri, polis tarafından sökülen İstanbul Sözleşmesi pankartını Borçka'da ve Artvin'de parti binasına astı. Jandarma gece yarısı SOL Parti İlçe Başkanı'nı Ömer Çatan'ı evinden gözaltına aldı. Bugün akşam saatlerinde ise SOL Parti Artvin İl Başkanı Sercan Dede sivil polislerce gözaltına alındı. Sercan Dede serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan SOL Parti Artvin İl Başkanı serbest bırakıldı

SOL Parti Hopa İlçe Başkanlığı, parti binalarına astıkları İstanbul Sözleşmesi pankartının indirilmesi için emniyetten arandıklarını açıkladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmasını protesto eden Hopa SOL Parti'nin ilçe binasına asılan pankart polis tarafından söküldü. SOL Parti üyeleri, polis tarafından sökülen pankartı bugün Borçka'da parti binasına astı.

İLÇE BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

Borçka SOL Parti ilçe başkanı gece yarısı jandarma tarafından aranarak pankartın indirilmesi istendi. Jandarmanın talebinin reddedilmesi üzerine ilçe başkanı Ömer Çatan jandarma tarafından evinden alınarak ifadeye götürüldü.

Konuya ilişkin açıklama yapan SOL Parti Borçka İlçe Örgütü, şu ifadelere yer verdi:

Borçka ilçe binamızda İstanbul Sözleşmesi ile ilgili astığımız pankarttan dolayı dün akşam saatlerinden gece yarısına kadar ilçe başkanımız polis tarafından defalarca aranarak taciz edilmiştir ve savcılık talimatı ile pankartın indirilmesi gerektiği söylenmiştir. İlçe başkanımız,pankartın geçtiğimiz gün Hopa ilçe örgütümüze uygulanan hukuksuzluğu protesto etmek amacıyla ve İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine tepki amaçlı olduğunu iletmesine karşın Borçka Savcılığı ve Emniyeti antidemokratik ve hukuksuz olan bu tavrında ısrarcı olmuştur.

İktidarın İstanbul Sözleşmesi’ne ve kadın mücadelesine yönelik bu tavrı ülkemizdeki kadınlara yönelik tacizi, tecavüzü ve cinayetleri arttırmaktadır. İlçe yöneticilerimizin pankartı indirmemesinin ardından binamızın ön tarafından kimliği belirsiz kişilerce pankartımıza ulaşılmış, ilçe başkanımız da sabaha karşı evinden gözaltına alınmıştır.

İlçe başkanımıza halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek suçlamasıyla soruşturma açılmış ve ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştır.

Her türlü baskı ve yıldırma politikasına karşın tek adam kararnamesini tanımayacağımızı ve İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmeyeceğimizi tüm kamuoyuna bildirmek isteriz.

ARTVİN'DEN DESTEK

Hopa ve Borçka'da uygulanan hukuksuzluğun ardından SOL Parti Artvin İl Başkanlığı "İstanbul Sözleşmesi bizim, tek adam kararnameleri hükümsüzdür" yazılı pankart asıldı

polisin-hopa-da-sol-parti-binasindan-soktugu-pankart-borcka-da-asildi-862149-1.

SOL Parti Artvin İl Başkanı Sercan Dede, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile, İl binasına asılan İstanbul Sözleşmesi pankartı nedeniyle sivil polisler tarafından gözaltına alındığını duyurdu.

Gözaltına alınan SOL Parti Artvin İl Başkanı Sercan Dede serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Polis tarafından önceki gün Hopa İlçe Başkanı'na yapılan aramada, binaya asılan İstanbul Sözleşmesi pankartının da emniyete teslim edilmesi istendi.

İndirilmeyen pankart gece polis tarafından söküldü, SOL Parti üyeleri ifade vermeleri için emniyete çağırıldı. Bunun üzerine Hopa SOL Parti, ilçe binasına üzerinde mor renkle soru işareti çizilmiş yeni bir pankart astı.