Dün gözaltına alınan Gazeteci Zemo Ağgöz’ün 45 günlük bebeği, emzirme için götürüldüğü emniyette bezine kadar arandı.

Gözaltındaki Gazeteci Zemo Ağgöz’ün emzirme için emniyete götürülen bebeği, bezine kadar arandı
Fotoğraf: @ZemoAggoz/Twitter

Dün gözaltına alınan Gazeteci Zemo Ağgöz’ün 45 günlük bebeği Arin'in, emzirme için götürüldüğü emniyette ailesinden kimse yanında yokken bezinin değiştirildiği farkedildi.

Ankara merkezli yürütülen soruşturma kapsamında dün sabah evine yapılan operasyonla Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Zemo Ağgöz, 45 günlük bebeğinden koparılarak gözaltına alındı.

MA'nın haberine göre; Emniyete götürülmesinin ardından 2 saatte bir beslenme ihtiyacının karşılanması gereken Arin bebek, avukatların savcılık ile yaptığı görüşme sonucunda 5 saat sonra annesi tarafından emzirildi.

BEZİNE KADAR ARANDI

Akşam saatlerinde yeniden beslenme ihtiyacının karşılanması için emniyete götürülen Arin bebek, daha sonra götürüldüğü evde bezinin değiştirildiği fark edildi.

Yol boyunca soğuğa maruz kalan Arin bebek, ne babası ne de avukatları tarafından annesine götürülmesine izin verilmedi. Arin bebek, götürüldüğü emniyette aramadan geçirildi, bezi alındı ve yerine başka bir bez takıldı. Ailesi, Arin bebeğin maruz kaldığı uygulamalar nedeniyle hastalık riskine karşı emniyete götürmeyeceklerini söyledi.

DİSK BASIN İŞ'TEN TEPKİ

DİSK'e bağlı Basın-İş Sendikası, sosyal medyadan açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "Gözaltına alınan meslektaşımız Zemo Ağgöz’ün 45 günlük bebeği, emzirme için götürüldüğü emniyette çıplak aramadan geçirildi. Çıplak arama insanlık suçudur. Gazetecilik yaptığı için gözaltına alınan Ağgöz’e ve bebeğine yapılan bu uygulama kabul edilemez!" denildi.