Hayvanlara eziyet etmeyi hobi haline getirmiş, dostumuz Nero’nun katili Alp Erkin polise verdiği ifadede şöyle diyor:

“Duyduğum derin endişe ve korku ile saldırıyı durdurmak için kastım olmadan silahı köpeğe yönelttim. Ayrıca arkamdaki 2 yaşındaki oğlumun ne durumda olduğunu bilmediğimden, köpeğin bebeğime de saldırma ihtimali olduğunu düşünerek duyduğum korku ile hareket ettim. Eğer 15 saniye gecikseydim eşim ömür boyu tekerlekli sandalyeye mahkûm olurdu.”

Gözünü kırpmadan cinayet işleyen bu adamdan gelen açıklama şaşırtmıyor. Olayın basına yansıyan görüntüleri bile katili yalanlamaya yetiyor olsa da henüz görmediğiniz iki saate yakın bir video kaydı daha var. Hem de öyle Kabataş görüntüleri gibi falan değil. Bu görüntüler aslanlar gibi var!

gozler-katilin-yerli-ortaklarinda-763190-1.

Bu görüntülerde bu cinayetin organize bir eylem olduğunu net bir şekilde göreceğiz. Öyle ki Deniz ve Can Özula çiftinin evlatları Nero’yu emanet ettikleri komşuları Nero ile birlikte gezintiye çıkarlarken katil ile sözlü bir tartışma yaşıyorlar. Bu sırada Alp Erkin’in üzerinde şort-tişört var. Eşi ve çocuğunu arabaya “nöbete” gönderen Erkin, eve gidip tabancası kıçından düşmesin diye pantolon giyiyor. Silahın ağzına mermiyi veriyor, beline takıyor ve tekrar ortaya çıkıyor. Sonrasını izlediniz. Nero bu güne kadar kimseye saldırmamış, kimseyi ısırmamış. Deniz’in sosyal medya hesabında izlediğim bir videoyla 3-4 yaşındaki bir çocukla nasıl oyunlar oynadığını yeni izledim.

Hepimizin zaten izlediği videoda gördüğümüz gibi, silahını kuşanan Alp Erkin’in olay yerine dönmesiyle eşi Sadiye eve Deniz ve Can’ın evine doğru koşmaya başlıyor. Nero çoktan kendi bahçesinde. Sadiye Hanım kapıyı zorluyor, bu sırada kapı Nero’ya bir kaç kez çarpıyor. Zorla içeri giriyor ve Nero’ya vuruyor. Nero evini, alanını savunuyor. İzlediniz.

Alp Erkin soğukkanlılıkla silahını çekiyor ve iki el ateş ediyor. Nero’yu katlediyor.

Lamı cimi yok! Bu olay planlı, programlı bir cinayet. Karı-koca bu işi planlıyorlar ve Nero’yu ailesinden, sevdiklerinden kopartıyorlar.

Tıpkı bundan bir kaç yıl önce yine koşusunun köpeğini arabasıyla ezerek öldürdüğü gibi. Zafer Önal anlatıyor: “Araba ile köpeğime çarpıp öldürdüler. Oğluyla beraber arabalarından gülerek bizi seyrettiler.”

Alp Bey’in suç dosyasının kabarık olduğu, devam eden davaları olduğu iddia ediliyor. Bunların hepsi ileriki günlerde ortaya çıkacak.

Bu arada Alp Bey’in kendi bahçesinde de iki köpeği var. Ancak bu köpekleri hiç bir komşu görmemiş! Bu köpeklerin de hayatlarından endişe ediyorum. Ne şartlarda yaşadıkları bir an önce kontrol edilmeli ve bu canlar bu insanlıktan nasibini almamışların elinden alınmalı.

Ama meydan boş değil artık! Bu son olay öncelikle sosyal medyada, daha sonra basında çok geniş yer buldu ve bulmaya da devam edecek. İki gün önce dünya devi, Amerikan şirketi Eaton Corp bir açıklama yaparak Türkiye bayisi, Alp Erkin’in şirketi Berg Elektrik ile tüm iş ilişkisini sonlandırdığını açıkladı. Şimdi gözler Erkin’in Türkiye ortaklarının üzerinde.

Alp Bey’in 2018 yılında ünlü iş insanları İsmet Güral ve kızı Harika Güral ile birlikte kurdukları “Kanyon Yenilenebilir Enerji Üretim Ticaret Anonim Şirketi” adında bir şirket var. Harika Hanım, sanat tarihi ve sinema tutkunu bir iş kadını. Aynı zamanda hayvanlara olan tutkusu da cemiyette biliniyor. Harika Hanım’ın son gelişmelerden son derece rahatsız olduğu söyleniyor.

İsmet Güral ise aynı zamanda Macaristan Fahri Konsolosu. Macar Hükümeti de bu cinayetten haberdar.

Sanıyorum önümüzdeki günlerde Güral’lar da Alp Erkin ile ortaklıklarını sonlandıracaklar.

★ ★ ★

Tüm bu gelişmelerin ardından yine yıllar öncesi geliyor aklıma. Sevgili dostlarım Edhem Dirvana ve Tanem Sivar çiftinin iki köpeği de yan komşuları tarafından vurularak katledilmişti. Katil bir süre içeri girmiş olsa da şimdi yine hemen yanlarındaki evinde oturmaya devam ediyor.

Bir sürü konuda iktidar – muhalefet ters düşebilir. Ancak hayvan hakları yasası halen neden çıkmaz anlamış değilim. Meclisin en azından bu konuda ortak el kaldırabileceğini umuyorum.

Tabii ki biraz vicdanları varsa!

★ ★ ★

#SenHavuzsanBizDeniziz

Tanini Trio’nun “Davet” albümündeki “Django’ya Ağıt” adlı eserini, bestecisi, dünyaca ünlü piyanistiniz Burçin Büke, Türkiye’deki hayvan hakları mücadelesine adamıştı.