30. haftanın açılış karşılaşması ligin hem dibini hem de zirvesini yakından ilgilendiriyordu. Başakşehir son 6 haftada 10 puan kaybederek zirve yarışında kredisini tüketti. Abdullah Avcı’nın kulübedeki oyuncularından verim alamaması düşüşün temel nedeni. Hafta içi kadro dışı bıraktığı oyuncuları affeden Göztepe Jerome ve Deniz Kadah’ın golleriyle altın değerinde üç puanı hanesine yazdı. Sivas’ı konuk eden Rizespor […]

30. haftanın açılış karşılaşması ligin hem dibini hem de zirvesini yakından ilgilendiriyordu. Başakşehir son 6 haftada 10 puan kaybederek zirve yarışında kredisini tüketti. Abdullah Avcı’nın kulübedeki oyuncularından verim alamaması düşüşün temel nedeni. Hafta içi kadro dışı bıraktığı oyuncuları affeden Göztepe Jerome ve Deniz Kadah’ın golleriyle altın değerinde üç puanı hanesine yazdı.

Sivas’ı konuk eden Rizespor özellikle karşılaşmanın ikinci yarısında rakibine baskı kurmayı ve pozisyonlar üretmeyi başarsa da gol atmaya muvaffak olamadı ve maç golsüz sona erdi. Sivasspor kalecisi Tolgahan Acar’ın kurtarışları sayesinde haftayı puanla kapattı.

Antalyaspor’un son üç maçtır gol yükünü Mevlüt Erdinç çekiyor. Mevlüt’ün yükselen performansı Şenol Güneş’i milli takım teknik direktörü kimliğiyle memnun ediyordur. Erzurum için deplasmandan alınan her puan kıymetli. Ancak Dadaşların geleceğini önümüzdeki hafta evinde oynayacağı Bursaspor karşılaşması belirleyecek.

Trabzonspor karşısında 90+7’de bulduğu golle bir puanı kurtaran Fenerbahçe için söylenebilecek tek güzel şey, rakibine karşı Kadıköy’deki yenilmezlik serisini korumuş olması. Ayrıca Volkan Demirel yaptığı maç sonu açıklamalarıyla kendisini hiç özlemediğimizi bir kez daha hatırlattı. Trabzonspor bu sezon direkten dönen top sayısında Avrupa’nın zirvesine gözünü dikti. Rodallega’nın 12. dakikadaki vuruşu bu sezon Trabzonspor’un direkten dönen 23. şutu oldu. Liderin 9 puan gerisinde olan Trabzonspor bu sezon 5. kere son dakikalarda yediği golle galibiyeti kaçırdı.

Kayseri deplasmanından dönen Alanyasporlu bazı futbolcuları taşıyan özel minibüsün devrildiği haberinin gelmesiyle Kayserispor – Alanyaspor eşleşmesi, hatta futbol hakkında konuşmanın bir önemi kalmadı. Hiçbir sonuç, hiçbir kupa, hiçbir başarı insan hayatından kıymetli değil. Ölüm Josef Sural’ı iki günlük izninde ailesine kavuşmayı hayal ederken yakaladı. Bir kaç ay önce ikinci yavrusunu kucağına alan Çek futbolcu Mayıs’ın 30’unda 29. yaşına basacaktı.

Evinde lig sonuncusu Akhisar’ı mağlup edemeyen Bursaspor ateşle oynuyor. 6 haftadır kazanamayan Timsah’ın Erzurum deplasmanından eli boş dönme lüksü kalmadı. Akhisar ligde kalmayı başarırsa gelecek sezon federasyona kendi maçlarının iki topla oynanması için başvuru yapmalı. Toplardan biri Elvis Manu, diğeri ise geri kalan futbolcular için…

Başakşehir’in puan kaybıyla zirveye yaklaşmak için iyice iştahlanan Beşiktaş, Ankaragücü’nü farklı mağlup ederek üst üste 6. galibiyetini aldı. Şenol Güneş döneminin en uzun serisi Başakşehir ve Galatasaray ile olan puan farkını da eritti. Dolmabahçe’de şampiyonluk hayali artık yüksek sesle söylenir oldu. Maçın skoru Ankaragücü’nün oynadığı oyunu yansıtmadı. Karius’un ekstra performansı olmasa Beşiktaş bu kadar rahat kazanamayabilirdi.

Yeni Malatyaspor evinde Kasımpaşa’yı 2-1 mağlup ederek Avrupa hayalini son 4 haftaya taşıdı. Puan alabilecek bir oyun ortaya koyan Kasımpaşa, şanssızlık ve beceriksizlik birleşince haftayı puansız kapattı.

Konya deplasmanında gol atmaya muvaffak olamayan Galatasaray liderlik fırsatını değerlendiremedi. Parolası şampiyonluk olan bir takımın böylesine kritik bir maçı kaleyi tutan şutu olmadan tamamlamasının açıklaması olamaz. Bu maç Galatasaray’ın her ne olursa olsun kazanması gereken bir maçtı. Şimdi şampiyon olabilmek için kalan 4 maçını da kazanması gerekiyor, üstelik bunlardan ikisini şampiyonluk yarışındaki rakipleriyle oynayacak. Maçın son yarım saatine kadar hücum etmeyi hiç düşünmeyen Konyaspor’un galibiyet özlemi 11 maça çıktı.