Göztepe geri döndü

İlhan Cavcav sezonunun gol açısından şu ana kadarki en kısır haftasını geride bıraktık. Gol az olunca şık gol de pek olmuyor. Maksat adet yerini bulsun diyerek Hadziahmetovic’in vuruşunu haftanın en şık golü seçiyorum. Haftanın oyuncusu Serdar Gürler olurken, haftanın teknik direktörü geçtiğimiz haftaki hezimeti takımına unutturmayı başaran Igor Tudor oldu. Haftanın takımı ise kapanan Akhisar karşısında gol atmak için her yolu deneyen ve nihayetinde muvaffak olan Göztepe oldu.

Haftanın açılış karşılaşması Başkent’teydi. Ligin dibine yerleşen iki Ankara takımının mücadelesinde kazanan Serdar Gürler’in golleriyle Osmanlıspor oldu. Bu sonuç Osmanlı’nın üç maçlık galibiyet hasretine son verirken Gençlerbirliği’nin de kazanamama serisini 5 maça çıkardı. İkinci Ümit Özat döneminin ilk maçına çıkan Alkaralar’ın üçüncü bölgede etkili olamama sorunu devam ediyor.

İki Ege takımının eşleşmesi beklenenin aksine özellikle ilk yarısı kısır bir karşılaşma oldu. İkinci yarıda bulduğu gollerle dört maçlık galibiyet özlemine son veren Göztepe, iki haftadır da kalesini gole kapatmış durumda. Akhisar 6 gollü Trabzon galibiyetinden beri maç kazanamıyor.

Beşiktaş, Malatya deplasmanında gol atmaya muvaffak olamayınca iki puan kaybetti. Beşiktaşlı futbolcular oyunu kitleyen ev sahibi karşısında pozisyon üretmekte zorlandılar. Yaratılan az sayıda pozisyonda da şans yanlarında değildi. Erol Bulut’un gelişiyle yükselişe geçen Yeni Malatyaspor ödevine iyi çalışmıştı. Beşiktaş’ın güçlü yanlarının işlemesine izin vermediler. Ancak zayıflıklarından faydalanmayı da pek düşünmediler. Pepe, Tosiç ve Medel’in olmadığı savunmayı zorlamayı deneyebilirlerdi.

Galatasaray, rakiplerinin puan kaybettiği karşılaşmada Alanyaspor’u mağlup ederek haftanın en kârlı takımı olmayı başardı. Feghouli ve Fernandes’in yokluğunda forma şansı bulan Yasin ve Selçuk’un performansı sevindiriciydi. Kadro derinliği ancak yedek kalan oyuncular kendilerini hazır tutmayı başarırsa sağlanabilir. Alanyaspor üçüncü bölgede Vagner Love ve Junior Fernandes’in eksikliğini hissetti. Zira Akdeniz temsilcisi bu sezon ilk kez bir maçı isabetli şut çekemeden tamamladı.

Rıza Çalımbay’ın göreve gelmesinin ardından kıpırdanma yaşayan Trabzonspor istenilen oyun kalitesine henüz ulaşamasa da istenilen skorları almayı başarıyor. Bu hafta da deplasmanda Sivasspor’u mağlup etmeyi başardılar. Kalan 4 haftayı minimum kayıpla atlattıktan sonra Çalımbay’ın devre arasında takıma müdahaleleri olacaktır. Sivasspor haftayı puansız kapattı ancak sahadaki futbol puan almayı hak ediyordu. Yiğidolar için sevindirici olan Muhammet Demir’in kupadan sonra ligde de golle tanışmasıydı. Muhammet ve Kone ikilisi uzun lig maratonunda Yiğidoları rahatlatacak kalitede forvetler.

Bursaspor evinde Karabükspor’u 2-1 mağlup ederek üst bölümle arasının açılmasına izin vermedi. Ancak Le Guen’in de oyuncuların da son 10 dakikadan çıkartmaları gereken dersler var. 2 farkı bulup onlarca da fırsat yakalayan bir takımın son bölümlerde bu hallere düşmemesi gerekir. Konsantrasyon kaybının bedeli 2 puan olabilirdi. Kara günler geçiren Karabükspor galibiyete hasret kaldı. Hem başarısızlık hem de ekonomik sıkıntılar yaşayan ve yapılan iki olağanüstü genel kurulda da başkan adayı çıkaramayan Batı Karadeniz temsilcisi, oynadığı son 5 lig maçını da kaybetti.

Bursaspor karşısında son dakikada yediği gollerle galibiyetten olan Kasımpaşa evinde Konyaspor’u bu kez 90. dakikada bulduğu golle mağlup etti. Son üç maçta da gol atan Samuel Eduok’un yükselişi de sürüyor. Konyaspor beraberliği yakaladıktan sonra maçı kazanabilecek fırsatlar da yakaladı. Son paslarda doğru tercihleri yapamadılar. Artık ateş hattının sadece averajla üstünde yer alıyorlar. Bir taraftan taraftarlar vizyonsuz buldukları yönetime sistematik olarak tepki gösterirken diğer taraftan da takımın toparlanması kolay olmayacaktır.

Bu sezon ilk kez bir maçta kalesini gole kapatan Fenerbahçe Antalya deplasmanından Giuliano’nun golüyle üç puan çıkartarak zirveye biraz daha yaklaştı. Şampiyonluk yarışına tekrar dahil olabilmek için devre arası kampına kalan maçlarının hepsini kazanması gerekiyor. Antalyaspor’un puan cetvelindeki yeri, oyun ve oyuncu kalitesini yansıtmıyor. Bir seri yakalayıp ateş hattından uzaklaşmaları gerekiyor.

Haftanın kapanış karşılaşması Kayserispor ile Başakşehir karşılıklı birer gol ile puanları paylaştı. 13. haftalar itibariyle Başakşehir geçtiğimiz sezonun 4 puan gerisinde. Kayserispor bu sezon ligin başaltı takımı olacağını bir kez daha gösterdi. Bu başarının mimarı Sumudica maç sonunda hakemlere karşı öfkeliydi. Rumen teknik adamın, hakem hatalarının takımın yaptığı hataları saklamasına izin vermemesi lazım.