Göztepe-Altay maçında yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapan Göztepe Taraftar Grubu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in açıklamalarını işaret ederek, organize bir suç işlendiğini belirtti.

Göztepe taraftarlarından 'organize suç' açıklaması

BirGün EGE

İzmir’de dün akşam oynanan Göztepe ile Altay arasındaki maçta, Altay tribünlerinden Göztepe taraftarlarına atılan işaret fişeği sonrasında taraftarın yaralanması ve bir Göztepe taraftarının ve Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’in yaralandığı olaylar nedeniyle tatil edildi. İzmir Valiliği, aralarında iki ambulans şoförünün de bulunduğu 21 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Göztepe Taraftar Grubu açıklama yaparak, yaşanan olayların Türk futbol tarihine kara leke olarak geçtiğini belirtti. Yaralanan Göztepe taraftarına ve Altay’ın kalecisi Ozan Evrim Özenç’e geçmiş olsun dileklerini ileten Göztepe Taraftar Grubu tarafından yapılan açıklamada, “Maçtan çok önce başlayan, sağlık görevlilerinin dahi içinde olduğu bir hazırlık ile adeta terör örgütü gibi organize olmuş bir grup taraftarlarımızın canına kastetmiştir. Öncelikle tribünde sis yakarak yer değiştiren ve akabinde bu sis içerisinden tribünlerimize ateşli silahla saldıranlar futbol tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir vahşete imza atmıştır” denildi.

Altay’ın bir ay önceki Sakaryaspor deplasmanında da benzer olaylara karıştığı aktarılan açıklamada, TFF’nin olayları hafifletilmeye çalışıldığı iddia eden Göztepe Taraftar Grubu, 'iki takım cezalandırılsın' söylemlerine karşı çıktı.

Açıklamada, “Göztepe Spor Kulübü ve Göztepe taraftarı dünyada yayınlanmış tüm kanun ve yönetmeliklere göre bu eylemlerin mağdur tarafıdır. İki kulüp cezalandırılmalıdır, iki kulüp de şöyledir iki kulüp de böyledir söylemleri cahillikten çok artniyet ve vahşeti hafifletme çabasından kaynaklanmaktadır. Suça teşvik, suça destek, suça orantısız ceza suçluyu yüceltmekten başka birşey değildir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şunlar dile getirildi: “Çocukların matarasına kadar el koyan, ayakkabılara kadar arama yapan güvenlik güçleri; daha yakın zamanda terör saldırısı yaşamış bir ülkede böylesine kalabalık ve gergin bir maçta aramaları niçin bu kadar dikkatsiz yapılmıştır? Güvenlik tedbirlerinin Türkiye'nin her yerinde, her taraftarına farklı uygulanmasının sebebi nedir?”

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Bayır’ın sorduğu sorular şu şekilde:

>> İzmir Valiliğinin; Göztepe – Altay Spor Toto 1. Lig müsabakasının sadece konuk takımın (Göztepe) taraftarı ile oynanmasına karar verdiği iddia edilmiş, sonrasında ise, bu alınan kararından vazgeçtiği basında yer almıştır. Konu doğru ise; İzmir Valiliğinin aldığı karardan vazgeçmesinin sebebi nedir? Yaşanan bu üzücü durumdan dolayı bu kararı alan veya aldıranlarla ilgili yasal bir işlem başlatacak mıdır?

>> Yaşanan olaylardan önce Valiliğe ya da Emniyet’e olumsuzluk yaşayacağına dair istihbarat gelmiş midir?