RTE, Can Dündar ve Erdem Gül’ün geçten hafta yapılan duruşmasına katılan çeşitli ülkelerin konsoloslarına bilinen şekilde haykırdı: “Siz kimsiniz be?!”

Konsoloslar diplomatik nezaket göstererek sustular!.. Öyle incelik gösterdiler ki; şiir okuduğu için hapse atıldığı günlerde, ABD konsolosunun RTE’nin yanında durduğunu hatırlatmadılar bile... Çünkü onlar, yalan söyleyen, iftira atan, söylediğinden cayan, duruma göre konuşan bir kültürden gelmiyorlar!.. Güçlüye ve zamana göre değil, bir kere özgürce düşünüyorlar, sonra da inandıkları ve söylediklerinin arkasında duruyorlar!..

****

Ülkemizin en ünlü sinema yönetmeni ve yazarlarından biri olan Mustafa Altıoklar, aynı zamanda tıp doktorudur. Mesleği gereği RTE’ye, “narsisistik kişilik bozukluğu” teşhisi koymuştu. Hakaret gerekçesiyle yargılandı. Mahkemedeki savunması tarihe geçecek gerçeklik taşıyor. Altıoklar diyor ki; “Müştekinin doktor yorumu yapmamı hakaret sayarak şikâyet etmesi, narsisistik kişilik bozukluğu teşhisini doğrulamaktadır. Çünkü narsisistik kişilik bozukluğunun en temel teşhis kriterlerinden birisi de eleştiriye tahammülsüzlüktür.”

****

Altıoklar bir tıp adamı olarak bilimsel yönden hastalığı açıklıyor!.. Ancak olayı biraz eksik bırakıyor. Hastalığın oluşmasındaki iklimi de göstermek bize düşüyor!..

Geçen hafta Beyaz Hareket Derneği tarafından Grand Cevahir Otel’de “Recep Tayyip Erdoğan Sempozyumu” düzenlendi... RTE’ye öyle övgüler düzüldü ki sormayın!... O sözleri duyan nasıl narsist olmasın?!..

****

Herkese, ‘sen kimsin be?!’ diyen RTE’yi bakın yandaşları nasıl değerlendiriyor!..

Muğla Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Şinasi Çövüt şöyle diyor, “RTE dünyaya halife olarak geldi.” (Kasım 2013)

Havuz Medyası A Haber’de konuşan Kadir Mısıroğlu, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarındaki Bilal Erdoğan ve Halkbank ile ilgili tapeler için; “Bunları bir an doğru kabul etsek bile Erdoğan’a oy vermeyi iman ve İslam emreder.” (Ağustos,2014)

Fetvacı yazar Hayrettin Karaman: “Laiklik ve çoğulculuk İslam’a aykırıdır” dedikten sonra özellikle 17-25 Aralık süreci sırasında “Yolsuzluk, hırsızlık değildir!” açıklamasını yapıyor...

Daha sonra Kadir Mısırlıoğlu; “İmanın şartını 7 ye çıkarıyor. 7. şart Tayyip’e oy vermektir!” diyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, “Ona; anam, babam, eşim çocuklarım feda olsun” ifadelerini kullanan Ethem Sancak şimdi, Erdoğan’la ilgili şunları söylüyor: “Erdoğan’ı gördükçe aşık oldum, böyle bir ilahi aşk iki erkek arasında olabiliyor.” (Mayıs, 2015)

AKP’nin fetvacısı Hayrettin Karaman son olarak Erdoğan’a “halifelik” için destek istiyor ve diyor ki; “İslâmi sistem de başkanlık sistemine benzer, halkın halifeyi seçtiği gibi başkanı, yani, emîrî seçer.” Ayrıca Karaman, halkın seçtiği başkana biat etmesi gerektiğini de vurguluyor... (Aralık, 2015)

AKP Genel Başkan Yrd. Mustafa Ataş: “Erdoğan anlatılmaz yaşanır. Erdoğan, Allah’ın bu millete ve ümmete lütfüdür” açıklamasını yapıyor. (27.03.2016)

AKP Genel Başkan Yrd. ve Eski Bakan Mehdi Eker: “Millet 160 yıldır beklediği liderini buldu!” diyerek önemli bir söz ediyor(!) (27.03.2016)

****

Yukarıda sıraladıklarım sizi hayrete düşürmediyse şimdi de aşağıdaki sözlere bakın!

AKP Of Belediye Başkanı Oktay Saral: “İsrail bizden özür diledi. Allah, Başbakanımızı bizim başımıza nasip ettiği için her gün iki rekat şükür namazı kılmamız gerekir” diyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu bu sözler üzerine; “böyle bir uygulamanın dinde yeri yoktur” diye karşı çıkıyor... Ancak, RTE Saral’ı milletvekili yapıyor. Bardakoğlu’nun görevine de son veriyor. (Milliyet)

****

Gidişat böyle olunca, ülkede RTE için müthiş bir övgü yarışı başlıyor!..

Bakın kimler neler söylüyor!.. Birkaç örnek verelim...

AKP Çorum Milletvekili Murat Yıldırım: “Erdoğan ümmetin lideridir” (Yeni Akit)

Atılgan Bayar: “Hayır o Halife-i ruyi zemin yani yer yüzünün halifesi olacaktır!..” diye atılıyor. (T24)

AKP Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin geride kalmıyor ve diyor ki; “Başbakanımıza dokunmak bile ibadettir.” (NTV)

Dahice(!) söylenen bir söz. Bu sözün mutlaka ötesi olmalı. Nitekim AKP Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser: “Erdoğan ikinci peygamberdir” deyiveriyor.

Herkes şaşkın bakarken, AKP Düzce Milletvekili Fevai Arslan; “Erdoğan Allah’ın tüm vasıflarını üstünde toplayan bir liderdir!” diyerek son noktayı koyuyor!..

Kısa ve öz olarak AKP’li Aslan; “Erdoğan’ı Allah ilan ediyor!!!”

****

Ne denli vahim ve bir o kadar da trajikomik bir durum!.. Allah benzetmesine RTE ‘haşa!’ demedi!.. Bu ne cüret diyemedi. Gizli bir sevinç duyduğu belli!..

Bu nasıl inanma!.. Bu nasıl iman!..

Kimsenin kılı bile kıpırdamadı!.. Ağzını açan olmadı!.. Tarikatçılar duymadı!..

“Kız çocuklarına babaları şehvet duyabilir, Aleviyle evlenilmez” diyen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın karşı çıkmasını da beklemiyoruz. Ama bu ülkedeki sağduyulu mütedeyyin insanlar nasıl suskun kalabildiler bunu anlamış değilim!..

Toplumu kandıran AKP’ye; ‘bu nasıl Müslümanlıktır, bu nasıl münafıklıktır?!’ sorusunu sormak gerekir!..

Gözümüz hâlâ açılmadı mı?..