Cumartesi Anneleri, bu haftaki eylemlerinde 40 yıl önce gözaltında kaybedilen Recep İkincisoy’un akıbetini sordu. İkincisoy’un ablası, “Hâlâ gözümüz yollarda” dedi

Gözümüz hâlâ yollarda

Cumartesi Anneleri, eylemlerinin 798’incisini koronavirüs salgını nedeniyle yine sosyal medyada gerçekleştirdi. Eylemde 16 Temmuz 1980’de Diyarbakır’da sivil giyimli kişilerce gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Recep İkincisoy’un akıbeti soruldu. İkincisoy’un ablası Ayşan İkincisoy, “Recep nişanlıydı. 1980 darbesi öncesi kayboldu. Birçok yere başvurduk ama kendisinden haber alamadık. Hâlâ daha gözümüz yollarda. İçimize dert oldu. Ne yaparsak kendisinden bir haber alamıyoruz” diye konuştu.

ADALET ARAMAYA DEVAM EDİYORUZ

İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ise Cumartesi Anneleri’yle birlikte adalet aramaya devam ettiklerini dile getirdi. Türkdoğan şöyle konuştu: “Siyasi iktidara sesleniyorum. Bir aileye bu acıyı yaşatamazsınız. Recep’in nerede gömülü olduğunu mutlaka açıklamalısınız. Arşivlerinizi açmalısınız.”

Bu haftanın açıklamasını ise Cumartesi Anneleri’nden Mukaddes Şamiloğlu okudu. Etkin bir soruşturma yürütülme görevinin yerine getirilmesi gerektiğini belirten Şamiloğlu, “Türkiye’nin özgürlükçü, adil ve eşitlikçi bir demokratikleşme sürecini başlatabilmesi için bu toprakların hakikatleriyle yüzleşmeye ve hesaplaşmaya ihtiyacı var. İkincisoy dosyasındaki 40 yıllık inkâra ve cezasızlığa son verin” ifadelerini kullandı.