Ankara’daki tren faciasında hayatını kaybeden 9 kişiden 7’si son yolculuğuna uğurlandı. Cenazelerde acı, gözyaşı ve alınmayan önlemler nedeniyle tepki hâkimdi

Gözyaşlarıyla uğurlandılar

Yüksek hızlı tren faciasında hayatını kaybeden 9 kişiden 7’si dün son yolculuğuna uğurlandı.

Urfa’nın Bozova ilçesinde HDP Belediye Başkan aday adayı olan Yusuf Yetim için memleketi Urfa'da cenaze töreni düzenlendi. Törene; HDP Şanlıurfa Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ile Yetim’in yakınları katıldı. Yetim, sevenlerinin omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı. 53 yaşındaki Yetim’in evli ve bir çocuk babası olduğu, daha önce farklı bakanlıklarda müşavirlik yaptığı öğrenildi.

Gözyaşı sel oldu

Faciada yaşamını yitiren 3 makinistten biri olan 34 yaşındaki Hulusi Böler de memleketi Tokat’ın Pazar ilçesine bağlı Üzümören beldesinde son yolculuğuna uğurlandı. Evli, 2 çocuk babası olan ve 11 yıldır TCDD’de makinist olarak görev yapan Böler gözyaşları içinde toprağa verildi. Baba Hasan Böler’in uzun süre gözyaşı döktüğü, Böler’in eşi Canan Böler’in ise yakınlarının yardımı ile ayakta durabildiği görüldü.

Kızları tabutuna sarıldı

Konya Bilim Merkezi’nde düzenlenen bir panele katılmak için trene binen ve faciada hayatını kaybeden 53 yaşındaki Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak için üniversitesinde özel bir tören düzenlendi. Daha sonra Albayrak’ın naaşı Kocatepe Camii’ne getirildi. Cenaze törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş, Albayrak’ın kızları Hazal ve İzel ile öğrencileri ve arkadaşları katıldı. Törende Albayrak’ın kızları Hazal ve İzel, babalarının tabutunu öptü. Albayrak’ın eşinin de bir süre önce yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Sevenleri uğurladı

Yaşamını yitiren 48 yaşındaki Doktor Tahsin Ertaş ile 38 yaşındaki Ebru Erdem Ersan için de Karşıyaka Mezarlığı’nda cenaze töreni düzenlendi. Törene Ertaş ile Ersan’ın aile yakınlarının yanı sıra sevenleri katıldı. Ertaş ile Ersan’ın naaşları, Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.

13 yıllık makinistti

Makinist Adem Yaşar’ın cenazesi Çankırı’nın Şabanözü ilçesindeki baba evine getirildi ve helallik alındıktan sonra toprağa verildi. 13 yıldır makinistlik yapan Yaşar’ın evli olduğu ve 2 çocuğunun bulunduğu öğrenildi.

Faciada yaşamını yitiren 48 yaşındaki evli ve bir çocuk babası Arif Kahan Ertik'in bugün memleketi Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi. Ertik'in, Almanya Ticaret Bakanlığı Türkiye temsilciliğinde çalıştığı öğrenildi.