Greenpeace çalışanı adalet istiyor

BERFİN ŞENGÜL

Greenpeace Türkiye Ofisi’nde geçen yıl işten çıkarılan Kıymet Aram’ın İstanbul Nişantaşı’ndaki ofisin önünde başlattığı direniş, 8 günü geride bıraktı. Aram’ın önceki akşam Greenpeace yöneticileri ile yaptığı görüşmenin olumlu geçtiği öğrenildi.

Greenpeace’e 8 yıl emek veren Aram, 4 yıl boyunca mobbinge maruz bırakıldığını, haksızlıklara sessiz kalmadığı için de 2018 yılında işten çıkarıldığını anlattı. İşe iade davasını kazandığını, buna karşın kurumun kendisini işe iade etmediğini, üstelik mahkemece hükmedilen tazminatı eksik ödediğini söyleyen Aram, “Ancak benim derdim eksik tazminat değil. 4 yıl boyunca hak etmediğim bir muameleye maruz bırakıldım. Haklarım gasp edildi, çok yıprandım, üstelik haksız şekilde işten çıkarıldım.

Mahkemelerde süründürüldüm. Yaşanabilir bir çevre için mücadele ettiğini söyleyen böyle bir kurumda bunlar hiç yaşanmamalıydı. Ben adalet istiyorum, bu yüzden buradayım” dedi.

Öte yandan Greenpeace yöneticileri önceki akşam Kıymet Aram ile görüştü. Görüşmenin olumlu geçtiği, Greenpeace’in konuyla ilgili bir açıklama yapacağı öğrenildi.