Greenpeace özür diledi oturma eylemi sona erdi

Greenpeace Türkiye Ofisi’nde geçen yıl işten çıkarılan ve İstanbul Nişantaşı’ndaki ofisin önünde “Adalet istiyorum” diyerek 10 gün oturma eylemi yapan Kıymet Aram, Greenpeace ile anlaşmaya vardı. Kurum özür diledi, Aram da eylemi sonlandırdığını açıkladı.

Konuyla ilgili Greenpeace Akdeniz’den yapılan açıklamada özetle şöyle dendi:
“Kıymet Aram, Greenpeace Akdeniz’de resepsiyonist ve idari işler sorumlusu pozisyonlarında görev almış, çok kıymetli bir çalışanımızdı. Gerek dava süreçleri gerekse işten çıkarılma sürecinde Kıymet Aram’a hissettirdiğimiz olumsuz duygulardan ötürü çok üzgünüz ve kendisinden tüm bunlar nedeniyle samimiyetle özür dileriz. Kendisiyle diyalog süreci başlattık ve yaşanan anlaşmazlığın giderilmesi için gerekenlerin yapılmasından yana davranacağımızı bildirdik. Kıymet Aram’la birlikte çalıştığımız için ve bu süreci barışçıl yolla sona erdirmiş olmaktan dolayı mutluyuz. Kendisine kurumumuzda çalıştığı süre içinde değerli katkılarından ve emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. Bu vesileyle kendisine her zaman kapımızın açık olduğunu hatırlatmak isteriz.”

Konuyla ilgili açıklama yapan Kıymet Aram ise “Avukatım Ceren Soner Baykal ile beraber 18 Aralık’ta tarihinde Greenpeace Akdeniz ile olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Benzer üzüntülerin bir daha yaşanmaması adına sürecin takipçisi olacağımı ve 10’uncu gününde eylemimi sonlandırdığımı bildirir, Greenpeace Akdeniz’in özür açıklamasından dolayı kendilerine teşekkür ederim” dedi.