İklim aktivisti Thunberg'in, sık sık cinsiyetçi söylemleriyle gündeme gelen ABD'li kick boksçu Tate'e verdiği yanıt sosyal medyada gündem oldu. Thunberg, “Bana email adresini gönder, sana araba koleksiyonumun listesini ve karbon emisyonlarının miktarını atayım” diyen Tate'e, "Evet lütfen, aydınlat beni: küçükpenisenerjisi@işinebak.com” şeklinde yanıt verdi. Thunberg'in yanıtı 2 milyondan fazla beğeni aldı.

Greta Thunberg'in kendisiyle alay etmeye çalışan Andrew Tate'e verdiği yanıt gündem oldu
Fotoğraf: Depophotos

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg'in, kendisiyle alay etmeye çalışan ABD'li kick boksçu Andrew Tate'e verdiği yanıt Twitter'da büyük yankı uyandırdı. Thunberg, “Bana email adresini gönder, sana araba koleksiyonumun listesini ve karbon emisyonlarının miktarını atayım” diyen Tate'e “Evet lütfen, aydınlat beni: küçükpenisenerjisi@işinebak.com” diye yanıt verdi.

Google’da bu yıl en çok aranan kişi olan, cinsiyetçi ve kadınları aşağılayan çıkışlarıyla bilinen Tate, Thunberg'i etiketlediği mesajında 2 lüks arabasının motorlarına dair özellikleri paylaşarak 33 arabası olduğunu yazmıştı.

19 yaşındaki Greta Thunberg'in Tate'e yanıtını Twitter'da 2 milyondan fazla kişi beğendi. Bir kullanıcı 19 yaşındaki Thunberg'in bu yanıtıyla "Tate’i bitirdiğini" yazdı.

Andrew Tate’in Thunberg’e yanıtı ise, “Ne hakla!” oldu.

CİNSİYETÇİ VE KADIN DÜŞMANI AÇIKLAMALARIYLA BİLİNİYOR

BBC Türkçe'nin verdiği bilgiye göre; Tate, Google’ın 2022’de en çok aranan kişileri listesinin başında yer aldı. Aşırı sağ ideolojiye sahip çevrelerde tanınan ve sevilen Tate, bazı podcast bölümlerinde verdiği yanıtların ve Twitch yayınlarının dolaşıma girmesiyle anaakımda ünlenmişti.

Birçok konuda aşırı uçlarda yaptığı açıklamalarıyla tanınan Tate, kadınları mülk ile kıyaslamış, kendisini aldatan bir kadına nasıl zarar vereceğini ayrıntılı bir şekilde anlatmıştı. Tate, erkeklerin büyük kadınlar yerine 18-19 yaşındaki kadınları daha az kişiyle seks yapmış olacakları gerekçesiyle tercih etmesi gerektiğini söylemişti.

Andrew Tate, 2017'de #MeToo hareketinin çok konuşulduğu dönemde kadınların da kendilerine yönelik cinsel saldırıların sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini söyleyerek büyük tepki toplamıştı.

INSTAGRAM, YOUTUBE VE TİKTOK'TA YASAKLI

Twitter, Tate’in hesabını bu yıl dondurmuştu. Tate geçen ay Twitter’a geri dönmüştü.

Tate; Facebook, Instagram, YouTube ve TikTok’ta ise halen yasaklı.