Devrimci İşçi Sendikalarına bağlı Genel İş Sendikası ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında İZENERJİ işçileri için yapılan toplu sözleşmede taraflar anlaşma sağladı. Bayram öncesi varılan anlaşma ile işçiler sosyal haklar dahil yüzde 20.5 zam alacak

Greve çıkmaya hazırlanan İZENERJİ işçileri için anlaşma sağlandı

ONUR ERKAN - İZMİR

Aylardır toplu sözleşmeden yaşayabilecek bir ücret çıkarmaya çalışan İZENERJİ işçileri istediğini aldı. Genel-İş binasında basın açıklaması yapan 2Nolu Şube Başkanı Taner Şanlı, yaklaşık 6 ay boyunca mücadele verildiğini ve işyerlerindeki birimleri tek tek gezerek anlaşmaya varıldığını açıkladı. Şanlı, "Tek bir kararlılığımız vardı o da işçilerimizin iradesi dışında hiçbir gücün irade olamayacağıydı. Arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu bu sürecin tamamlanması yönünde görüş bildirdi. Biz de temsilciler kurulunu toplayarak bu irade doğrultusunda uzun soluklu mücadelemizi neticelendirdik. İşçiler 14.5 zam alırken sosyal haklar ile bu oran 20.5 olarak ortaya çıktı. İlerleyen günlerde bu kararı İzmir Büyükşehir Belediyesi ile protokole yansıtacağız" dedi.

Geçtiğimiz ay belediye kapısına grev kararını asan, sakal bırakma eylemi yapan İZENERJİ işçileri eğer anlaşma sağlanamasaydı bayram sonrası greve çıkacaktı. Anlaşma sağlanması ile grev koşulları da ortadan kalkmış oldu.