Kış aylarında, çoğumuzun muzdarip olduğu bir şey varsa o da grip olmaktır. Gripten korunmak için ya da grip olduysak çabucak toparlamak için hangi bitkinin neye iyi geldiğini derledik Zencefil Zencefil, kış aylarının vazgeçilmezlerinden biridir. Gribin etkilerini azaltmanın yanı sıra, mide bulantısına, baş dönmesine, boğaz ağrısına ve solunum yolu iltihaplarına da iyi gelir. Regl sancısı çeken […]

Gribe karşı etkili bitkiler ve çayları

Kış aylarında, çoğumuzun muzdarip olduğu bir şey varsa o da grip olmaktır. Gripten korunmak için ya da grip olduysak çabucak toparlamak için hangi bitkinin neye iyi geldiğini derledik

Zencefil

Zencefil, kış aylarının vazgeçilmezlerinden biridir. Gribin etkilerini azaltmanın yanı sıra, mide bulantısına, baş dönmesine, boğaz ağrısına ve solunum yolu iltihaplarına da iyi gelir. Regl sancısı çeken kadınların sancısını azaltmakta ağrı kesici kadar etkili olduğu gözlemlenmiştir.

Tarçın

Tarçın da tıpkı zencefil gibi gribin etkilerini azaltır. Bunun yanı sıra mide rahatsızlıklarını hafifletir ve mide kramplarına iyi gelir. Antibakteriyel özelliği sayesinde de enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.

Karanfil

Karanfilin de antibakteriyel özelliği vardır. Sindirim sistemini düzenler, mide bulantısını azaltır. Grip olduğunuzda ya da olmadan önce karanfil çayı içerseniz bir an önce iyileşirsiniz.

Karabiber

Özellikle kış aylarında, karabiber çayı, grip, nezle, öksürük gibi birçok rahatsızlığa iyi gelir. Öksürüğü kestiği ve balgam söktürdüğü için geceleri rahat bir uyku uyumanıza da yardımcı olur.

Ginseng

Ginseng bağışıklık sistemini güçlendirir. Sindirim sistemine yardımcı olur, mide ülserine, baş ağrısına ve antibiyotik gibi güçlü ilaçların etkisine karşı karaciğere de iyi gelir.

Guarana

Antioksidan özelliği vardır, baş ağrısı ve migrene iyi gelir, depresyona, konstrasyon eksikliğine hatta ve hatta Alzheimer hastalığına bile iyi gelir. Yine sadece kış aylarında ya da gripken değil de, her zaman sağlığınız için tüketebileceğiniz bir bitki çayı.

Zerdeçal

Zerdeçal iltihapları tedavi etmesinin yanı sıra, güçlü bir antioksidan ve anti-inflamaturdur. Gribin etkilerini hafifletir ve kas ağrılarına iyi gelir. Renginden dolayı Hint safranı olarak da bilinir

Biberiye

Bağışıklık sistemini güçlendirir, kokusu sayesinde migrene iyi gelir, solunum yollarını açar böylece sinüzite iyi gelir ve de antioksidandır.

Yaban mersini

Bağırsak iltihabına, ishale, tansiyona ve boğaz ağrısına iyi gelir. İçerisindeki C vitamini sayesinde gribe karşı etkilidir