Covid-19 salgını nedeniyle talebi artan grip aşısıyla ilgili İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, herkesin aşı olmaması gerektiğini söyledi.

"Grip aşısı sadece risk grubundakilere yapılmalı"

BERKAY SAĞOL

Covid-19 salgını nedeniyle grip aşısına talep arttı. İzmir’de eczanelere her gün en az 100 kişinin grip aşısı için başvurduğunu söyleyen İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, sağlıklı kişilerin grip ve zatürre aşıları yaptırarak virüse yakalanmamaları yönündeki iddiaların bilimsel dayanağı olmadığını belirterek, aşıları sadece risk grubunda olanların yaptırması gerektiğini söyledi.

Grip aşısının çok düşük miktarlarda üretildiğini ve sağlık emekçilerine yapılacak olanların dışında bu sene Türkiye’ye 1,5 milyon kadar grip aşısının geleceğini vurgulayan Sayılkan, “Bizim ülkemizde maalesef herkes grip aşısı olmalı gibi bir algı yaratıldı. Biz herkesin aşı vurulmasına gerek yok demeliyiz. 65 yaş üstü kişiler, kronik hastalığı olanlar ve bağışıklık sistemi zayıf olanlar aşı olmalı” dedi.

grip-asisi-sadece-risk-grubundakilere-yapilmali-774596-1.
Fotoğraf: İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan

“GRİP AŞISI ÜZERİNDEN RANT SAĞLANAMAZ”

Bazı iş yerlerine ve fabrikalara yüksek miktarda grip aşısı verildiği şeklinde duyumlar aldıklarını belirten Sayılkan, “Fabrikalar üretim aksamasın diyerek, risk grubunda olsun veya olmasın tüm çalışanlarına grip aşısı yaptırıyor. Bu da çok yanlış bir tutum. Grip aşısı herhangi bir patronun çalışanlarına jest yapabileceği bir şey değildir. Grip aşısı üzerinden rant sağlanamaz. Aynı zamanda özel hastanelerde de para karşılığı grip aşısı yapılıyor. Bu da son derece yanlış. Grip aşıları sadece ihtiyaç sahiplerine ve risk grubuna yapılmalı” diye konuştu.