Grup toplantıları bildiğiniz gibi

POLİTİKA SERVİSİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dün bildik görüntüler vardı. 5 parti liderinin konuştuğu grup konuşmalarında ekonomik kriz tartışmaları öne çıkarken Bahçeli’nin “çözüm süreci” çıkışına anlam verilemedi.

SEÇİM KONUŞMASI YAPTI
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan konuşmasının önemli bölümünü hükümetin 16 yıllık icraatlarına ayrılırken hedefinde yine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Erdoğan, konuşması boyunca işlerin iyi gittiğine dair mesaj verme gayreti aynı zamanda seçim startı olarak kabul gördü.

İstanbul belediye başkanlığı için adı geçen Binali Yıldırım ile ilgili net mesaj vermemesi “İstanbul için endişeli” yorumların yapılmasına yol açtı.

BAHÇELİ KİME KIZDI?
Salı toplantılarının merakla beklenen ismi hiç kuşku yok ki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli. Partisini grup toplantısında konuşan Bahçeli, “yeni bir çözüm süreci adımı” atılmaya çalışıldığını söyleyerek sert bir çıkış yaptı. MHP lideri, “Türkiye’yi kurnazca kurulan tuzaklarla yeni bir çözüm sürecine sokma çabaları varsa bilinmelidir ki Türk Milleti bu öldürücü zehri asla içmeyecek” derken kimi kastettiğine dair net bir ifade kullanmadı. Bahçeli bugüne kadar benzer çıkışlar sonrası konuyu birkaç kez daha gündeme getirip hedefi daha belirgin hale getirmesi ile biliniyor. Ankara’da Bahçeli’nin ikinci hamlesi bekleniyor.

MUHALEFETİN GÜNDEMİ KRİZ
CHP, HDP ve İyi Parti liderlerinin grup konuşmalarının ortak vurgusu ekonomik kriz oldu. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “542 bin nüfuslu Ağrı’ya bir yıllık ayrılan bütçenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir aylık brüt maaşına tekabül ettiğini” söyleyerek gelir eşitsizliği ve israf vurgusu yaptı.

Son grup konuşmasını ana muhalefetteki parti, CHP’nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasındaki odak noktası, Türkiye ve dünyanın konuştuğu, İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda cinayete kurban giden gazeteci Cemal Kaşıkçı olayıydı. CHP lideri, Erdoğan’a “Kral isteyince katilleri serbest bıraktı, gitmelerine izin verenler cinayet ortağıdır” diyerek tepki gösterdi.