Grup Yorum’a 120 aydın ve sanatçıdan destek

HABER MERKEZİ

Grup Yorum’un 2016 yılından bu yana çeşitli gerekçeler öne sürülerek konserlerinin yasaklanmasına karşı başlattığı kampanyayı 120 aydın, sanatçı ve siyasetçi imzaladı. Konserleri yasaklanan, üyeleri tutuklanan Grup Yorum’un başlattığı kampanyaya destek büyüyor.

Şair Ahmet Telli ile Ataol Behramoğlu, Sanatçı Cahit Berkay, SOL Parti PM Üyesi Alper Taş ve oyuncu Bülent Emrah Parlak’ın da aralarında olduğu 120 kişi kampanyayı imzaladı. Grup Yorum’un talepleri şöyle:

>> Konser yasakları kaldırılsın.
>> İdil Kültür Merkezi basılmasın.
>> Üyelerimiz tarot listelerinden çıkarılsın.
>> Tutsak üyelerimiz serbest bırakılsın ve haklarındaki davalar düşürülürsün.

Grup Yorum Üyesi Seher Adıgüzel, aydınlara yönelik bir imza kampanyası başlattıklarını söyledi. Dünyadan ve Türkiye’den 120 aydının kampanyayı imzaladığını aktaran Adıgüzel, şöyle konuştu: “7 yıldır konserlerimiz yasaklanıyor ve biz buna karşı hep direndik. Helin Bölek ve İbrahim Gökçek ölüm orucu yaptı. Konser yasakları bugün de devam ediyor. Sanatçıların konserleri yasaklanıyor. Bu süreç bizimle başladı ama bizimle sınırlı kalmadı. Bu aynı zamanda halka bir gözdağı.”

Grup Yorum'un gitaristi İbrahim Gökçek, sözkonusu taleplere ilişkin başlattığı 323 gün süren ölüm orucu eylemini sonlandırmasından 2 gün sonra Helin Bölek ise 288’inci gününde hayatını kaybetmişti.