Grup Yorum davasında hâkimle tartışan avukatlar gözaltına alındı

Grup Yorum'un Silivri’de görülen duruşmalarına giden avukatlar Nadide Özdemir ve Ömer Kavili gözaltına alındı.

Avukar Nadide Özdemir ve Ömer Kavili dün İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Silivri Cezaevi karşısında bulunan duruşma salonlarında gördüğü Grup Yorum üyelerinin yargılandığı duruşmaya katıldı. Duruşma sırasında mahkeme başkanı ile sanık avukatı Ömer Kavili arasında usule ilişkin tartışma yaşandı. Yaşanan tartışma ardından mahkeme başkanı Avukat Kavili'nin salondan çıkarılması yönünde karar verdi. Kavili karara tepki gösterince, güvenlik güçleri zorla duruşma salonundan çıkarıldı.

İddiaya göre avukat Nadide Özdemir ise meslektaşının yaka paça duruşma salonundan çıkarılmasını telefon ile görüntülemeye çalıştı. Mahkeme başkanının talimatıyla Özdemir’in telefonuna el konulmak istendi.

Mahkeme başkanı, Kavili ve Özdemir hakkında suç duyurusunda bulundu. Bugün de devam eden duruşmaya katılmak için Silivri’ye giden Kavili ve Özdemir jandarma tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan avukatlar, Silivri Merkez Jandarma İlçe Karakoluna götürüldü.

grup-yorum-davasinda-hakimle-tartisan-avukatlar-gozaltina-alindi-517109-1.

‘Avukatlardan tepki’

Kavili, gözaltına alınmalarını sosyal medyadan şu sözlerle duyurdu:

“Gözaltına alındım. Müvekkilimle görüşmek isteyince duruşmadan dövülerek çıkarılmıştım dün. Şimdi duruşmaya girmem yasaklandı ve gözaltına alındım.” Çok sayıda avukat meslektaşlarının gözaltına alınmasına sosyal medya üzerinden paylaştıkları mesajlarla tepki gösterdi.

Gözaltındaki meslektaşlarıyla görüştüğünü ve durumlarının iyi olduğunu belirten İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç “Neden gözaltına alındıklarını kendileri de bilmiyor. İlerleyen saatlerde sebebini öğrenebileceğimizi düşünüyoruz” dedi.