GSF öğrencilerinden mücadele çağrısı

BİRGÜN İZMİR

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri Güzel Sanatlar Fakültesi’nin taşınma kararına karşı, herkesi fakülteyi savunmaya çağırdı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin (GSF) taşınma kararına karşı öğrencilerin mücadelesi devam ediyor. Fakültenin taşınmaması için açılan yürütmeyi durdurma davasında karar aşamasına gelinirken, DEÜ Rektörlüğü Pazartesi günü fakültenin idari bölümlerinin boşaltılmasını istedi.

GSF öğrencileri dün akşam fakültede gerçekleştirdikleri forumda okullarını terk etmeme kararı aldı. Pazartesi günü rektörlük binası önünde saat 12.00’da yapılacak olan basın açıklamasına çağrı yapıldı.

Öğrenciler, "Daha önce de söylediğimiz gibi son noktayı biz koyarız, gitmiyoruz" ifadelerini kullanarak, “Çadırlarımızla yerleşkemiz içinde olacağımızı ve yok edilmeye karar verilmiş fakültemizi bir yaşam alanına çevireceğimizi; sanata, eğitimimize, geleneğimize ve birlikteliğimize sahip çıkmakta inatçı olacağımızı bildiririz” dedi. Üniversite; tüm üniversite bileşenlerini, siyasetçileri ve yurttaşları dayanışmaya çağırdı.