Isparta'nın Yalvaç ilçesine 23 kilometre uzaklıktaki 210 nüfuslu Sağır köyünde, GSM operatörlerinin şebekeleri çekmediği için çocuklar uzaktan eğitim alamıyor.

GSM operatörlerinin çekmediği köyde çocuklar uzaktan eğitim alamıyor

Isparta'nın Yalvaç'a bağlı Sağır Köyü'nde GSM operatörlerinin ve şebekelerinin çekmemesi nedeniyle yurttaşlar sorun yaşıyor. Köyde yaşayan çocuklar, imkansızlıklar nedeniyle uzaktan eğitimden faydalanamıyorlar. Konuya ilişkin konuşan Köy muhtarı Aydın Karaca, "Uzaktan eğitim başladı, ancak öğrencilerimiz ders bile çalışamıyor" dedi.

Karaca, çok mağdur olduklarını belirterek, "Alt yapımız yok. Köyümüzde normal verici de yok. Uzaktan eğitim başladı, ancak çocuklarımız ders çalışamıyor. Köyümüzün geçim kaynağı küçükbaş hayvanlık. Çobanlarımız dağa sürüyü otlatmaya çıktıklarında sıkıntıları oluyor ama bize ulaşamıyor" ifadelerine yer verdi.

"Jandarma ve 112 Acil Servis'i herhangi bir acil durumda arayamıyoruz" diyen Karaca, "Biz 112 Acil Servis'i aradığımızda ne dediğimizi anlamadığı için ambulansları Salur Mahallesi'ne gönderiyor. Bize bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz. Yetkililerden bizim derdimizin bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.

DHA