Covid-19 nedeniyle bayramlaşmaların telefon üzerinden yapılması bir yoğunluk yarattı. İletişim sıkıntısı ile ilgili açıklama yapan Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom tarafından yapılan ayrı ayrı açıklamalarda da "Sorun bizde değil, diğer operatörlerde" denildi

GSM şirketleri aksamalarla ilgili birbirini suçladı

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone operatör firmaları, bayramın ilk gününde yaşanan yoğunluk nedeniyle hizmet veremez hale geldi. Sosyal medya kullanıcıları, yaşanan problem nedeniyle servis sağlayıcılarına tepki gösterdi. Tepkiler üzerine açıklama yapan üç şirket de "Sorun bizde değil, diğer operatörlerde" diyerek birbirlerini suçladı.

Ramazan Bayramı dolayısıyla telefonlarıyla görüşme yapmak isteyen yurttaşlar operatör firmalarının alt yapı sorunu ile karşıladı ve zun süre arama yapılamadı.

Tepkilerin yükselmesi üzerinde GSM şirketleri Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom ayrı ayrı açıklama yaptı.

"TURKCELL KAYNAKLI OLMAYAN KESİNTİ"

Turkcell'den yapılan açıklamada, "Turkcell’lilerin diğer Turkcell’li kullanıcılara doğru yaptıkları aramalarda herhangi bir aksama bulunmamaktadır. Şebekemizden diğer operatörlere yönelik gerçekleşen aramalarda ise Turkcell kaynaklı olmayan kesintiler meydana geldiği görülmektedir" dedi.

"VODOFONE KAYNAKLI DEĞİL"

Vodafone Türkiye'den yapılan da Turkcell benzeri bir açıklama yapılarak, "Diğer operatörler yönüne yaptığınız aramalarda problem yaşıyor olabilirsiniz. Sorun Vodafone kaynaklı değildir" denildi.

Diğer operatörler yönüne yaptığınız aramalarda problem yaşıyor olabilirsiniz. Sorun Vodafone kaynaklı değildir.

"TÜRK TELEKOM'DAN KAYNAKLANMIYOR"

Türk Telekom'dan yapılan açıklama da, "Diğer operatörlere doğru yaptığınız aramalarda yaşanan sorun, Türk Telekom kaynaklı değildir. Türk Telekom kullanıcılarının kendi aralarında yaptıkları aramalarda hiçbir sorun yaşanmamaktadır" ifadeleri kaydedildi.