Venezuela’da ABD destekli darbe girişiminin başını çeken muhalif lider Juan Guaido bu kez ABD’ye askeri müdahale çağrısı yaptı.  Guaido, ABD’den askeri müdahale talebinde bulunmak da dahil olmak üzere tüm seçeneklere açık olduğunu ifade etti. BBC‘ye verdiği röportajda, Guaido, ABD’nin olası bir askeri müdahalesi ile ilgili görüşleri sorulduğunda, Maduro yönetiminin “ülkeye felaket getiren süreci daha da […]

Guaido’dan ABD’ye askeri müdahale çağrısı

Venezuela’da ABD destekli darbe girişiminin başını çeken muhalif lider Juan Guaido bu kez ABD’ye askeri müdahale çağrısı yaptı.  Guaido, ABD’den askeri müdahale talebinde bulunmak da dahil olmak üzere tüm seçeneklere açık olduğunu ifade etti.

BBC‘ye verdiği röportajda, Guaido, ABD’nin olası bir askeri müdahalesi ile ilgili görüşleri sorulduğunda, Maduro yönetiminin “ülkeye felaket getiren süreci daha da radikalleştirmesi” halinde “tüm seçenekleri değerlendireceğini” söyledi.

ABD’nin kendisine verdiği desteğin “kesin” olduğunu savunan Guaido, “Bence Başkan (Donald) Trump’ın pozisyonu sabit ve buna tüm dünya gibi biz de minnettarlık duyuyoruz” dedi.