İngiliz The Guardian gazetesi, 1 Nisan şakası yaptı. Şaka haberinde, Ever Given adlı yük gemisinin Süveyş Kanalı’nı 1 hafta boyunca tıkamasının ardından Birleşmiş Milletlerin, kanala alternatif yol projelerini incelemeye başladığı, söz konusu alternatif kanal projesinin Mısır-İsrail sınırına yapılmasının planlandığı yazıldı.

Guardian'ın 1 Nisan şakası: 2’inci 'Süveyş Kanalı' geliyor

DIŞ HABERLER SERVİSİ

The Guardian gazetesi, Süvey Kanalı'yla ilgili 1 Nisan şakası yaptı. Şaka haberinde, "Birleşmiş Milletler (BM), Süveyş Kanalı’nda Ever Given adlı yük gemisinin karaya oturması ve ticaret yollarında yaşanan aksaklıktan sonra, kanala alternatif yeni projeler arayışına girdi" denildi ve "Kanala alternatif yeni yollar arayışı üzerine uluslararası çabaların ardından Mısır-İsrail sınırında yeni bir kanal inşa etme planlarının gözden geçirildiği iddia edildi" ifadeleri kullanıldı. Haberde şu satırlar yer aldı:

"Söz konusu proje, Kızıldeniz’den Akabe Körfezine doğru düz bir hat olarak uzanıyor. Projeyi yürüten ekipten Iver Shovel, “Süveyş Kanalı'nda kazı çalışmalarının başladığı 1850'lerden bu yana teknoloji önemli ölçüde değişti. Yeni kanalla ilgili sorun, buraya su verilmesiyle Akdeniz'deki su seviyelerinin hafif şekilde düşmesi, daha geniş ve uzun sahillerin ortaya çıkması olasılığı yaratıyor” diye konuştu. İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın BM Ticaret Yolları Komisyonu tarafından yürütülen çalışmalardan haberdar olduğu ve projeye öncülük yapmak istediği aktardı. The Guardian’a konuşan bir hükümet yetkilisi, İngiltere'nin bu projede rol oynamaya hazır olduğunu belirterek, "Bu konuda uzmanlığımız var ve Kuzey İrlanda için hazırlanan taslak planlarımızı paylaşabiliriz" dedi."