Ücretlerini, fazla mesailerini ve tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle basın açıklaması düzenleyen Güçbirliği Holding işçileri, "Kemal Zorlu’nun bu zulme son vermesini istiyoruz" dedi

Güçbirliği işçileri 2 yıldır haklarını arıyor

AYCAN KARADAĞ

İzmir Tire Organize Bölgesi’nde kurulu Güçbirliği Holdinge bağlı iplik üretim fabrikası işçileri ücretlerini, fazla mesailerini ve tazminatlarını alamadıkları gerekçesi ile bugün yine basın açıklaması gerçekleştirdi. Çiğli’de Ege Yıldız Fabrikası önünde bir araya gelen işçiler, bir kez daha işveren Kemal Zorlu’ya seslenerek ücretlerinin, fazla mesailerinin ve tazminatlarının ödenmesini istediler.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Türk-İş’e bağlı Teksif Sendikası Şube Başkanı Faruk Aksoy, 2 yılı aşkın süredir, işçiler ücretlerini, fazla mesailerini ve tazminatlarını alamadıklarını belirterek, “Çalışan işçi sayısı 150 olup sendikalı üye sayısı ise 120 kişidir. Bugüne kadar sendikamız tarafından yapılan görüşme taleplerimiz karşılık bulmayıp sendikamızın hukukçular tarafından üye işçilerinin alacakları için dava açsa da fabrikanın tamamını hacizli olmasından kaynaklı çözüm elde edemedik” dedi.

İşçilerin sadaka istemediklerini ifade eden Aksoy, “Çocuklarımızın geleceğinin yok olmasını istemiyoruz. Uzun seneler, gençliğimizin en güzel çağlarını feda ettiğimiz ve dişimizle tırnağımızla kazandığımız paramızı ve haklarımızı istiyoruz. 30 Ağustos 2016 tarihinde hiçbir gerekçe gösterilmeden işten ayrılmak zorunda kaldık. 3 yıla yakındır bizlere hiçbir açıklama yapılmadı. Bu zaman zarfında iş bulan da oldu bulamayan da. Ortalama aileler ile beraber 600 kişi bu mağduriyeti yaşıyoruz. Yaklaşık 15 günde bir Tire’den buraya eylem yapmaya geliyoruz. Maalesef işverenimiz Kemal Zorlu’dan hiçbir somut adım yok. Hakkımız olan kıdem tazminatı hakkımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Her fırsatta ben işçilerimin hakkını yemem diyen Sayın Kemal Zorlu’nun bu zulme son vermesini istiyoruz” diye konuştu.