Türkiye, 25 Haziran’da başlayan Akdeniz Oyunları’na oldukça iyi bir başlangıç yaptı. Oyunlarda ilk altın madalyasına karatede uzanan kırmızı-beyazlılar voleybolda hem kadınlarda hem de erkeklerde ilk maçını kazandı.

Güçlü başlangıç
Fotoğraf: AA

Yunis ALAÇAM

19'uncusu düzenenlenen Akdeniz Oyunları geçen cumartesi başladı. Organizasyona iyi bir başlangıç yapan Türkiye'yi temsil eden sporcular şu ana kadar oldukça başarılı bir performans ortaya koydu. Turnuvadaki ilk altın madalyayı karateci Eray Şamdan, erkekler kumite 60 kiloda altın madalya elde etti. Eray, finalde karşılaştığı Cezayirli Ala Salmi'yi 5-0 yenerek altın madalyaya uzandı. Türkiye'ye Akdeniz Oyunları'nda ilk altın madalyayı kazandıran isim oldu. Eray, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Altın madalya aldığım için çok mutluyum. Ülkemize ilk altın madalyasını getirdiğim için çok mutluyum. Vatana millete hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Diğer madalya ise yine karatede Tuba Yakan kazandı. Kadınlar kumitede Tuba Yakan (55), son 16 turunda Portakizli Mato de Hervest'i, çeyrek finalde de Tunuslu Chirine Zarati'yi yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Mısırlı rakibi Ahlam Youssef'e yenilen Tuba, bronz maçına çıkmaya hak kazandı. Bronz madalya müsabakasında Güney Kıbrıslı Ariannne Miles Gonzales'i hakem kararıyla yenen Tuba, organizasyonu üçüncü tamamladı ve bronz madalya kazandı. Tuba, yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin ilk madalyasını kazandığım için mutluyum. Aslında finale kalıp birinci olmayı çok istiyordum ama ne yaptıysam hakemleri geçemedim. Akdeniz Oyunları'nda iki altın bir bronzum oldu. Buradan boş dönmediğim için çok mutluyum. Güzel çalıştık. Tüm antrenörlerime ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca kızım Derin'i çok seviyorum."

Cezayir'de düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları'nda mücadele eden 18 Yaş Altı Ulusal Futbol Takımı, ilk maçında Yunanistan'ı 2-1 mağlup etti. Oran kentinde düzenlenen organizasyonda Kırmızı-beyazlılar, B Grubu ilk maçında Yunanistan ile karşılaştı. Türkiye, rakibini 39. dakikada Ali Şahin Yılmaz ve 45. dakikada Habip Biçer'in attığı gollerle 2-1 yenerken, Yunanistan'ın tek golünü 81. dakikada Konstantinos Volakis kaydetti. Kırmızı-beyazlılar B Grubu'ndaki ikinci maçını bugün Portekiz ile oynayacak.

VOLEYBOL BİLDİĞİNİZ GİBİ

Ulusal Kadın Voleybol Takımı, 19. Akdeniz Oyunları'ndaki ilk maçında ev sahibi Cezayir'i 3-0 yendi. Salle Bir El Djir'de Cezayir ile karşılaşan Kırmızı-beyazlılar, 25-16, 25-4 ve 25-13'lük setlerle ilk karşılaşmasını galip tamamladı. Oyunlara galibiyetle başlayan ay-yıldızlı ekipte Tutku Burcu Yüzgenç 14 sayıyla en skorer isim oldu. Kadın Ulusal Voleybol Takımı, Akdeniz Oyunları'ndaki ikinci maçında bugün İtalya ile karşılaşacak.

KADINLAR CİMNASTİKTE 4'ÜNCÜLÜK

Cezayir'de düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları'nda Cimnastik Kadın Ulusal Takımı dördüncü oldu. Oran kentinde düzenlenen organizasyonda kadın cimnastikçiler yarıştı. Sevgi Seda Kayışoğlu, Nazlı Savranbaşı, Bilge Tarhan, Göksu Üçtas Şanlı ve Bengisu Yıldız'dan oluşan Cimnastik Kadın Ulusal Takımı, 146.700 puanla dördüncü oldu. Organizasyonda 161.950 puanla İtalya birinci, 156.600 puanla Fransa ikinci ve 148.450 puanla İspanya üçüncü sırada yer aldı.

HENTBOLDA HEDEF ALTIN

Ayrıca Ulusal hentbol takımı oyuncuları, altın madalya hedeflediklerini söyledi. Oyunlar öncesi son hazırlık çalışmasını Kavacık'taki BPM Athletic salonunda gerçekleştirdi. Neşe içinde antrenman yapan ve keyifli oldukları gözlenen oyuncular, antrenman sonrası katılacakları turnuvayla ilgili görüşlerini açıkladı. Takım kaptanı Betül Yılmaz, İstanbul'da 10 günlük, uzun, zorlu bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve turnuvaya hazır hissettiklerini belirterek, "Orada da hazırlanmamız için 6 günlük bir süreç olacak. Belki hazırlık maçı yapma şansımız olursa, olası rakiplerimizle hazırlık maçları yapacağız. Hem fiziken hem ruhen kesinlikle hazırız, artık oraya gidip altın madalyayla geri dönmek istiyoruz. Hatta bir an önce maçlar başlasın istiyoruz, o kadar heyecanlıyız, istekliyiz. Kesinlikle altın madalya bekliyoruz" diye konuştu.

Tecrübeli oyuncu Yasemin Şahin de çok uzun bir kamp süreci geçirdiklerini ama hiçbir şeyin enerjilerine engel olamayacağını anlatarak, "Çünkü tek hedefimiz var; altın madalyayı kazanmak. Bu motivasyonla, sürekli o heyecanı yaşadığımız için, enerjimiz daima yerinde" şeklinde konuştu.