İtalya, Ulusal Takım’ı oldukça etkili bir futbol ortaya koyduğu maçta 3-0 mağlup etti. Bu sonuçla kırmızı-beyazlılar turnuvaya kötü bir başlangıç yaptı. Kırmızı-beyazlılar ikinci maçında Galler’i konuk edecek

Gücümüz yetmedi

Sporun bazı önler anları, turnuvaları vardır. Olimpiyat, Dünya Kupası gibi. Avrupa Şampiyonası da onlardan biri. O özel turnuva pandemi nedeniyle bir yıl rötarlı başlamak zorunda kaldı ve EURO 2020 dün İtalya’yla Türkiye arasında oynanan maçla start aldı.

Açılış töreni ve uzun süre stadlara dönen seyirci turnuvanın heyecan kat sayısını daha da artırıyordu. Karşılaşmanın geneli ise beklenildiği gibi İtalya’nın hâkimiyetinde oynandı ancak Ulusal Takım’ın bu kadar mahkûm oynamasını muhtemelen Gök Mavililer bile beklemiyordu. Karşılaşma 3-0 İtalya’nın üstünlüğüyle sona ererken Türkiye için hiç de iyi bir sınav olmadı.

Maçın önemli anları:

18. dakikada gelişen İtalya atağında, Immobile ile verkaç yapan Insigne, ceza sahası içinde topla buluştu. Bu oyuncunun ayak içiyle yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.

22. dakikada İtalya tehlikeli geldi. Insigne'nin sağ kanattan kullandığı kornerde Chiellini ceza sahasında kafayı vururken, Uğurcan müthiş uzandı ve meşin yuvarlağı kornere çeldi.

43. dakikada İtalya'nın gelişen atağında Immobile ceza sahasında önünde bulduğu topa dönerek vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Uğurcan'da kaldı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı. 53’üncü dakikada Merih Demiral’in kendi kalesine attığı golle İtalya baskılı oyununun karşılığını aldı: 1-0. Golden sonra da hız kesmeyen Gök Mavililer Ciro Immobile’yle farkı ikiye çıkardı: 2-0. 79’da sahne alan Lorenzo Insigne karşılaşmanın skorunu tayin etti: 3-0.

MAÇTAN NOTLAR

Türkiye ile İtalya arasında oynanan açılış maçında Roma Olimpiyat Stadı'nın tribünlerinde yaklaşık 16 bin taraftar yer aldı. Pandemi tedbirleri nedeniyle 70 bin kişilik Olimpiyat Stadı'na 16 bin taraftar alındı. Tribünlerde 3 bin de Türk taraftar yer aldı. Türkiyeli taraftarlar, Ulusal Takım'ı büyük bir coşkuyla destekledi. İtalya Ulusal Takımı'nda durumu maç saatine kadar belirsizliğini koruyan Marco Verratti, kadroda yer almadı. aİtalyan orta sahasının önemli isimlerinden olan Verratti, önceki yapılan antrenmanda da takımdan ayrı çalışmıştı.