Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastiyle ilgili açıklamalarda bulundu

Gül'den Necip Hablemitoğlu suikastiyle ilgili açıklama

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gül, Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının katil zanlılarından olduğu değerlendirilen N.G.B.'nin Ukrayna'da yakalanması ve iade süreciyle ilgili olarak, "Cinayetle ilgili yargı büyük titizlikle çalışmasını sürdürmekte. Bizler de gerekli tüm temaslarımızı yaparak, tüm gayretleri ortaya koyuyoruz" diye konuştu.

Necip Hablemitoğlu kimdir?

Necip Hablemitoğlu 28 Kasım 1954, Ankara doğumludur. 18 Aralık 2002'de Ankara'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmiştir. Türk tarihçi ve yazardır. Evli ve iki kız çocuğu babası olan Necip Hablemitoğlu Türkiye dışındaki Türk topluluklarının yakın tarihi ile ilgili olarak çalışmalar yapmıştır.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET

Kadına şiddetin engellenmesine yönelik genelge yayımlanmasıyla ilgili de konuşan Gül, "Kadına yönelik şiddet sadece yargıya bırakılacak bir konu değil. Yargı fiil gerçekleştikten sonra cezayı ödetici bir meseleyi ortaya koymakta. Bu sorun hiç yaşanmadan medya, sivil toplum olarak tüm kurumlar olarak hep birlikte mücadele etmek, bu olayların yaşanmaması için çalışmak lazım. Ama yargı sürecinde soruşturma aşamasına uygulamada yaşanan bazı hususlar ile ilgili bir genelge ortaya kondu. Umarız bu tür hadiseler hiç yaşanmaz. Büyük bir titizlikle bu mücadele sürdürülür" dedi.

Ordu'da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç'un daha önce tutuklu yargılanırken, açık cezaevine alınması ve firar etmesiyle ilgili başlatılan soruşturmanın hatırlatılması üzerine ise Gül, "Sonucunu bekliyoruz" yanıtını verdi.

DHA