Üniversite öğrencisi Güleda Cankel'i katleden Zafer Pehlivan'ın cebinden çıkan kendi el yazısıyla yazdığı "Gidiyorum ama tek başıma değil..." satırları cinayetin planlı olduğuna işaret ettiğini belirten Cankel ailesinin avukatı Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, karara itiraz edeceklerini söyledi.

Güleda'nın ailesinin avukatı:Mektup cinayetin tasarlanarak işlendiğinin en temel kanıtı

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi 19 yaşındaki Güleda Cankel, 19 Kasım 2019'da Muğla'dan gelen eski arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından, kaldığı apartta, işkenceyle katledildi. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Zafer Pehlivan, geçen haftaki karar duruşmasında, 'Kasten öldürme' suçundan, 'Müebbet hapis" cezasına çarptırıldı.

DHA'da yer alan habere göre cezayı az bulan Güleda'nın ailesinin avukatı Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun, "Isparta Ağır Ceza Mahkemesi, sanığa 'kasten öldürmek' suçundan 'müebbet hapis cezası' verildi. Bu karar kasten öldürme suçundan verilmesi bizim açımızdan eksik bir değerlendirme zira sanık Güleda'yı tasarlayarak öldürmüş" dedi.

Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mahkeme dosyasında sanığın Güleda'yı tasarlayarak öldürmeye ilişkin kuvvetli delillerden bir tanesi sanığın kendi el yazısı ile yazmış olduğu ve Güledayı öldüreceğine dair kendisinide belki öldüreceğine dair notu, mektubu bulunmakta. Sanık, bu mektubu üzerinden çıktığı tarihten üç, dört gün önce yazdığını kendi ifadesinde açıkça ikrar etti. Üç, dört gün önce yazılan ve Güleda'nın öldürüleceğine ilişkin, 'Ben gidiyorum. Gülümü de götürüyorum. Yalnız gitmiyorum' ifadelerinin yer aldığı mektup bu cinayetin tasarlanarak işlendiğinin en temel kanıtlarından bir tanesi oldu. Sanığın çalışmakta olduğu iş yerinden izin alarak Isparta'ya gitmiş olması ve o günlerde orada bulunmayan Güleda'yı bekleyip, geldiğinden sonra da planladığı eylemleri icra etmeye başlamış olması tasarlayarak öldürmenin unsurlarını içermektedir. Bu yönüyle karar itiraz edip, konuyu Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşımayı düşünüyoruz."

Öte yandan Pehlivan'ın kendi el yazısıyla yazdığı mektupta yer alan bazı ifadeler cinayeti planlayarak işlediğini kanıtlar nitelikte. Pehlivan'ın yazdığı mektup da soruşturma dosyasına eklendi.

guleda-nin-ailesinin-avukati-mektup-cinayetin-tasarlanarak-islendiginin-en-temel-kaniti-773188-1.