Isparta'da eski erkek arkadaşı tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Güleda Cankel'in ismi, evinin bulunduğu Menteşe’nin Ortaköy Mahallesindeki sokakta yaşayacak.

Güleda'nın ismi doğduğu evin sokağında yaşayacak

BirGün İzmir

Menteşe Belediye Meclisi'nin Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin önerisi ile Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nda oy birliği ile aldığı karar doğrultusunda, Zafer Pehlivan isimli erkek tarafından öldürülen Güleda Cankel'in adı, Ortaköy Mahallesinde evinin bulunduğu sokağa verildi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Başkan Yardımcısı Leyla Ersöz, Menteşe Kent Konseyi Başkanı Vehip Keskin, belediye meclisi üyeleri ve kadın konseyi üyeleri Güleda Cankel'in ailesine ziyaret ederek, evinin bulunduğu sokakta basın açıklaması düzenledi.

Güleda Cankel'in avukatı Alev Öztürk, basın açıklamasında 6284 sayılı yasanın uygulanmadığını savunarak, "Eğer 6284 sayılı yasa uygulansaydı Güleda belki de bugün yaşıyor olacaktı. Bir kadının şiddete uğradığı ihbarını alan kolluk güçleri, darp edildiği adli muayene raporu ve beyanlarla sabit olan Güleda Cankel için şikayetçi olmadığı gerekçesiyle 6284 sayılı yasa gereği resen almaları gereken koruma tedbirlerini almadılar." dedi.

Güleda'nın öldürülmesinin kendilerini ve tüm toplumu derinden sarstığını belirten Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, "Hayalleri ve umutları olan, geleceğimiz Güleda Cankel kızımızın öldürülmesi hepimizi çok üzdü. Artık kadın cinayetlerinin son bulmasını istiyoruz. Bizler her zaman kadına yönelik pozitif ayrımcılık ilkesiyle hareket ediyoruz. Bunun için pek çok proje hayata geçirdik ve bunun için çalışmaya devam ediyoruz. Güleda kalbimizde yaşıyor. Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından verilen önerge ve meclisimizin oy birliği ile aldığı karar doğrultusunda Güleda kardeşimizin ismi artık evinin bulunduğu sokakta da yaşayacak." dedi.

Baba Mustafa Cankel “Acımız büyük. Bu zorlu süreçte yanımızda olan ve kızımın adının sokağa verilmesinde emeği geçen başkanımıza, kent konseyimize, avukatımıza ve destek olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

NE OLMUŞTU?

Fatih Mahallesi'nde meydana gelen olayda, bir apartta kalan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü birinci sınıf öğrencisi Güleda Cankel, eski erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Zafer Pehlivan tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Olaydan sonra polise teslim olan katil tutuklanmıştı.

Genç kızın önce boğazının sıkıldığı, sonra bıçaklandığı belirlenmiş, katil Pehlivan ifadesinde Güleda'nın 17 saat boyunca kendisinden kaçmaya çalıştığını anlatmıştı.

Zafer Pehlivan'ın olaydan önce şikayet üzerine gözaltına alındığı, ifadesinden sonra ise serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı.

Olaydan sonra Isparta Valiliği, bazı kamu görevlilerinin ihmali bulunduğu iddiaları üzerine idari soruşturma başlattı. Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş tarafından yürütülen idari soruşturma tamamlandı. Güleda Cankel'in öldürülmesiyle sonuçlanan sürecin detaylarıyla ele alındığı soruşturma dosyasında Zafer Pehlivan'ın, Cankel'in kaldığı aparta gittiği saatten cinayeti işlediği zamana kadar geçen süreçte konuya müdahil olan polis, 112 Acil Servis ve hastanedeki sağlık çalışanlarının isimlerine yer verilmişti.

guleda-nin-ismi-dogdugu-evin-sokaginda-yasayacak-689733-1.