Dersim'de 5 Ocak tarihinden bu yana haber alınamayan Gülistan Doku'yu arama çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında bugün de baraj gölü boyunca botlarla arama çalışmaları devam etti

Gülistan Doku’dan 117 gündür haber yok

Dersim’de uzun süredir haber alınamayan üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’yu arama çalışmaları sürüyor.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü ikincisi sınıf öğrencisi Gülistan Doku’dan, 5 Ocak'tan itibaren bir daha haber alınamamıştı.

Kentte güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmada Doku’nun Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki köprüde otur vaziyette dururken araç içi kamerasına görüntüsü yansımıştı. Bunun üzerine Uzunçayır Baraj Gölü'nde başlayan ve uzun süredir devam eden çalışmalar bugün de sürdürüldü.

Valilik koordinesinde yürütülen çalışmalara Jandarma arama kurtarma, emniyet ve AFAD ekipleri katılıyor. Çalışmalar kapsamında baraj gölü boyunca botlarla arama çalışmaları yapılırken, dalgıç polislerde belirlenen alanlara dalış gerçekleştirerek destek verdi.

NE OLMUŞTU?

Dersim'de üniversitede okuyan kızları Gülistan Doku'dan haber alamayan ailesi, Diyarbakır'dan gelerek 6 Ocak'ta İl Emniyet Müdürlüğüne kayıp başvurusunda bulunmuştu. Doku'nun arkadaşlarıyla görüşen ve cep telefonu sinyallerini izleyen polis ekipleri, Doku'yu bulmak için çalışma başlatmıştı.

Genç kızın ailesi, Doku'nun kaldığı öğrenci yurdundaki odasında intihar mektubu bulup savcılığa teslim etmişti.

Daha önce de Doku'nun intihar ettiği değerlendirilen yerde kendisine ait bazı notlar, resmi evrak ve makas bulunmuştu.

İHA