Dersim’de 5 Ocak'tan bu yana kayıp olan Gülistan Doku'nun ailesi, İçişleri Bakanı Soylu ile görüştü. Abla Aygül Doku, "Bakan Soylu, Dinar Köprüsü çevresindeki bütün suyun kurutulacağını ve bu sürecin 15 gün içinde tamamlanacağını bize söyledi" dedi. Gülistan'ın orada bulunamaması halinde cinayet şüphelerinin kuvvetleneceğini belirten Aygül Doku, Soylu’nun da ‘cinayet ile ilgili durumun üzerinde de durduklarını’ söylediğini aktardı.

Gülistan Doku için baraj boşaltılacak: ‘Cinayet şüphesi’ kuvvetlenebilir

Gülistan Doku’nun ailesi, 5 Ocak’tan bu yana bulunamayan kızları için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü.

Abla Aygül Doku’nun verdiği bilgiye göre, Ankara’da Soylu’nun daveti üzerine geçen perşembe gerçekleşen görüşmede, aileye baraj gölünün boşaltılacağı bilgisi verildi.

Aygül Doku, “Bakan Soylu, Dinar Köprüsü çevresindeki bütün suyun kurutulacağını ve bu sürecin 15 gün içinde tamamlanacağını bize söyledi” dedi. Doku şunları söyledi:


‘ÇALIŞMALAR PAZARTESİ BAŞLAYACAK’

“Perşembe günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştük. Bu olayın kesin çözümü için gitmiştik. Çünkü 6 Temmuz'da sualtı arama çalışmalarına son verilmişti. Bakan Bey, gayet ilgiliydi. Olayla bizzat ilgilendiğini, baraj suyunun kısmi olarak boşaltılacağını, veriler orayı gösteriyorsa önce ondan bir emin olalım dedi. Bakan Soylu bize, barajdaki Dinar Köprüsü'nün bütün çevresinin bulunduğu kısmın kurutulacağını ve aşağıya kadar 2.5 kilometre daha suyun çekileceğini söyledi. Zaten dalgıçların dediğine göre Gülistan oralardaysa, bu belirlenen ve suyun boşaltılacağı alanda olması lazım. Pazartesiden itibaren başlayacak çalışmalar 15 gün sürecek.”

gulistan-doku-icin-baraj-bosaltilacak-cinayet-suphesi-kuvvetlenebilir-758968-1.
Gülistan Doku'yu arama çalışmaları, 6 Temmuz'da durdurulmuştu.

‘EĞER BULUNAMAZSA CİNAYET ŞÜPHESİ GÜÇLENECEK’

DHA’da yer alan habere göre, sular çekildikten sonra kardeşinin orada olup olmayacağının netleşeceğini ifade eden Aygül Doku, Gülistan'ın orada bulunamaması halinde cinayet şüphelerinin kuvvetleneceğini söyledi. Doku, Bakan Soylu'nun, Gülistan'ın arkadaşı Rus uyruklu Zaynal A. için yurt dışı yasağı konulduğunu söylediğini de belirterek, şöyle konuştu:

gulistan-doku-icin-baraj-bosaltilacak-cinayet-suphesi-kuvvetlenebilir-758969-1.
Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku

“15 gün sonra su çekildikten sonra Gülistan'ın orada olup olmadığını ortaya çıkacak. En azından su muamması bitecek artık. Bakan Soylu ile yaptığımız görüşmede arama çalışmalarına katılan dalgıç ekipler de vardı. Dalgıç ekipler, Bakan Bey'e su altında bir ize rastlanmadıklarını söyleyip, 'Ama emin olmak isterseniz suyu çekeriz’ dediler. Bakan Bey, bu talebi olumlu karşıladı. Ardından Bakan Bey, bizim görüşümüzün ne olduğunu sorduğunda biz daha önce olması gereken bir şeydi, biz 7 aydır bekliyoruz ve gerçekten çok yorulduk. Bakan Bey bize 'peki siz ne düşünüyorsunuz' diye sorduğunda biz de 'cinayet şüphesi taşıdığımızı' ifade ettik. Bakan Soylu, bunun üzerine cinayet ile ilgili durumun üzerinde de durdukların söyledi.”

GÜLİSTAN DOKU HAKKINDA

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, kaldığı yurttan 5 Ocak sabahı ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı.

Diyarbakır'da yaşayan ailesi, kaybolduğu gün Dersim’e gelerek, yetkililere ihbarda bulundu. Ailenin ihbarı üzerine arama çalışmaları başlatıldı. Yapılan araştırmalar sonunda Gülistan Doku'nun cep telefonunun en son Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Sarısaltuk Viyadüğü'nde sinyal verdiği belirlendi. Görgü tanıkları da ifadelerinde, Gülistan'ı en son viyadükte gördüklerini belirtince, bölgede arama çalışmaları başlatıldı.

Gülistan Doku için, Uzunçayır Baraj Gölü ve Sarısaltuk Viyadüğü bölgesinde ekiplerin su yüzeyinde ve kıyı kesimlerinde botla arama çalışmaları sürürken, 6 Temmuz günü sualtı arama çalışmaları sonlandırıldı.