Tunceli’de kaybolan ve 784 gündür kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku'nun annesi Bedriye Doku, kayıp kızı için TBMM'de araştırma komisyonu kurulması çağrısında bulundu. Anne Doku, "AK Parti milletvekillerine sesleniyorum, Gülistan'a bir komisyon kursun. CHP, MHP, HDP, İYİ Parti ‘tamam’ dedi, bir AK Parti kaldı. Ben onlara rica ediyorum, minnet ediyorum. Başınızı yastığa koyuyorsunuz ya 'Bu anne nasıl yatıyor' diye düşünün. Allah şahidim olsun, yemekle gözyaşını beraber yiyorum" dedi.

Gülistan Doku'nun annesinden 'TBMM'de araştırma komisyonu kurulsun' çağrısı

Tunceli'de 5 Ocak 2020'de kaybolan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun ailesi, bugün Ankara'da, İnsan Hakları Derneği'nde basın toplantısı düzenleyerek Adalet Bakanlığı ile görüşme talebini yineledi.

Gülistan Doku'nun annesi Bedriye Doku, babası Halit Doku ve ablası Aygül Doku, daha önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmelerde "Adalet Bakanlığı ile görüşün" yanıtını aldıklarını, ancak bakanlığın kendileriyle görüşmediğini kaydetti. Aile üyeleri, Adalet Bakanlığı ile görüşme taleplerinde ısrarcı olduklarını vurguladı.

Aile üyeleri, Gülistan Doku için araştırma komisyonu kurulması amacıyla TBMM’de yaptıkları görüşmelere ise AKP hariç tüm siyasi partilerden olumlu yanıt aldıklarını açıkladı.

"ZEYNAL ABARAKOV MASUM DİYORSANIZ ÜZERİNDEKİ ŞÜPHEYİ KALDIRIN"

Abla Aygül Doku, İçişleri Bakanı Soylu ve Erdoğan ile TBMM'de yaptıkları görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Doku, şunları söyledi:

"Ben, 600 milletvekiline mektup yazmıştım, komisyon kurulması, bu olayın baştan sona araştırılması ve Gülistan'ın artık karanlıktan çıkması için. Bunun cevabını almak için biz Meclis'e geldik. Meclis'te grup başkanvekilleri ve başkanlar ile görüşme sağladık. Hepsiyle görüşmelerimiz olumlu geçti. Bu komisyonun kurulması için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

MHP Grup Başkanvekili ile de görüştüm. ‘AK Parti tamam derse biz de Gülistan Doku için komisyon kurulmasını isteriz, Meclis'in işleyişi bu şekilde olduğu için biz reddediyoruz' dedi. AK Parti vekillerine çağrımdır, Gülistan 21 yaşında üniversiteli gencecik bir kadın. Sizin evinizden de bir kadın olabilirdi. Tüm partiler kabul etti, siz kaldınız. Hepinizi 21 yaşında üniversiteli gencecik bir kadının karanlığını aydınlatmaya davet ediyorum. Bu yüzden komisyonu oylarınızla reddetmemeyi istiyorum.

Ankara'da üç gündür kalıyoruz. Tek talebimiz İçişleri Bakanı'nın, Cumhurbaşkanı'nın, Vali'nin bizi yönlendirdiği Adalet Bakanı ile görüşmek. Biz, katil aramıyoruz çünkü biz daha ‘kızımıza ne oldu’ sorusunun cevabını almış değiliz. Baş şüpheli Zeynal Abarakov o dosyada şüpheli, ‘masum diyorsanız en azından üzerindeki şüpheyi kaldırın’ demek için Adalet Bakanlığı'na geldik."

"BEN KIZIMI ARIYORUM"

Anne Bedriye Doku ise Ankara'da üç gündür polislerin gittikleri her yerde yanlarında olduğunu söyledi. Anne Doku, polislere tepki göstererek, "Hiç bize izin vermiyor. Biz yemeğe gidiyoruz çembere alıyor. Tuvalete gidiyoruz çembere alıyor. Biz katil değiliz. Neden 24 saat o katili gözaltına almadı" dedi.

"Kızımı istiyorum" diyerek TBMM'de araştırma komisyonu kurulması çağrısını yineleyen anne Doku, şöyle konuştu:

"Ben, kızıma adalet istiyorum. Ben kızımı istiyorum. Barajı boşalttı, hakkını yemiyorum. 7-8 ay barajı boşalttı. Benim kızımın atkısı, çantası, telefonu, botu var. Hiçbir şey o barajdan çıkmadı. Hangi ekip gidiyorsa 'Valla teyze senin kızın burada yok' dedi. 7 kişi o baraja düştü, hepsini çıkarttı. Benim kızımı neden çıkartmasın.

İlk gün nasılsa bugün de öyle, hiç sonuç yok. Benim kızımın başına ne geldi, Allah için söyleyin. Bize yardım edin. Biz katili aramıyoruz, ben kızımı arıyorum. O kız buhar olup uçmadı. Tunceli küçük şehir. Her yer MOBESE, neden bu kız çıkmıyor? Neden o çocuk 24 saat gözaltına alınmadı. 24 saat o çocuk gözaltına alınsaydı Gülistan bulunurdu.

Meclis'in vekillerine sesleniyorum, Gülistan'a bir komisyon kursun, bizi bu karanlıkta bırakmayın. AK Parti milletvekillerine sesleniyorum, Gülistan'a bir komisyon kursun. CHP, MHP, HDP, İYİ Parti ‘tamam’ dedi, bir AK Parti kaldı. Ben onlara rica ediyorum, minnet ediyorum.

Başınızı yastığa koyuyorsunuz ya 'Bu anne nasıl yatıyor' diye düşünün. Allah şahidim olsun, yemekle gözyaşını beraber yiyorum. Hayat bize zindan oldu. Kızımın bir mezarını, bir kemiğini bana verin, ben Fatiha okuyacağım. Ben kızımı istiyorum. Ben kızımı devlete teslim ettim, ben kızımı istiyorum. Benim kızım benim yanımda kaybolmadı, önce Allah'a sonra devlete emanetti. Devlet benim kızımı versin."

(ANKA)