Kıyıkışlacık’ta yapılması planlanan yükleme iskelesi Milas Belediye Meclisi’nde oybirliği ile kabul edilmedi

Güllük Körfezi’ne ikinci liman planı reddedildi

BİRGÜN İZMİR

Muğla’nın Milas İlçesine bağlı Güllük Körfezi, Kıyıkışlacık’ta yapılması planlanan yükleme iskelesi Milas Belediye Meclisi’nde oybirliği ile kabul edilmedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü, bir süre önce Milas Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne yazı yazarak, Kıyıkışlacık bölgesinde arkeolojik ve turistik bölgede bir yeni yükleme iskelesinin yapımının planlandığını bildirmiş ve görüş istemişti. Ancak cevap için verilen 1 aylık sürede Meclis toplanamadığı için, Milas Belediyesi buna olumsuz yanıt vermiş ve ilk meclis toplantısında konunun gündeme alınacağını ve meclis kararının da gönderileceğini belirtmişti.

Dün yapılan Milas Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısında Kıyıkışlacık’a liman yapılması konusu ele alındı. Bakanlığın yazısına, Kıyıkışlacık’a yükleme iskelesi yapılmasının, arkeolojik, turistik, çevresel, körfezdeki trafik yoğunluğu ve iskeleye mal taşıyacak ağır kamyonların yaratacağı sıkıntılar gibi nedenlerle olumsuz görüş bildirdi. Komisyonun bu görüşü tüm meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi. Alınan bu karar meclisi izleyen Kıyıkışlacıklılar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Karar sonrası açıklama yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Komisyon üyelerimiz yeni yapılacak iskelenin getireceği olumsuzlukları birçok yönden ele alarak değerlendirdi. Kendilerine hassas çalışmaları için teşekkür ediyorum. Kıyıkışlacık’ın karşısı Gülük’te zaten mevcut bir liman var. İkinci liman Güllük körfezine büyük zarar verir” dedi.